Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 8
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc vizitează refugiaţii de la Centrul Astalli din Roma

 
Papa Francisc vizitează refugiaţii de la Centrul Astalli din Roma
  • 10 Sep 2013
  • 2257
Papa Francisc vizitează marţi, 10 septembrie 2013, refugiaţii de la Centrul Astalli din Roma. Vizita la centrul părinţilor iezuiţi pentru refugiaţi are caracter privat. Sfântul Părinte merge prima dată la cantina în care în fiecare zi le este oferit prânzul celor aproximativ 450 de refugiaţi şi imigranţi.

După salutul şi dialogul cu cei care iau masa aici, Papa Francisc  va merge la biserica „Chiesa del Gesù”, un loc important pentru centrul de ajutorare al imigranţilor şi refugiaţilor deoarece aici se află mormântul pr. iezuit Pedro Arrupe, fondatorul Serviciului Iezuit pentru Refugiaţi. Aici Papa este întâmpinat de refugiaţi din cele 4 centre ale iezuiţilor împreună cu personalul şi voluntarii centrului.

Asociaţia Centrul Astalli a fost înfiinţată în 1981 în cadrul Serviciului Iezuit pentru Refugiaţi pe care pr. Pedro Arrupe, pe atunci prepozit general al Iezuiţilor, l-a întemeiat în anul precedent cu scopul de a primi, sluji şi apăra drepturile persoanelor constrânse să-şi abandoneze propria casă din cauza războaielor, a sărăciei şi a nedreptăţii. Centrul oferă numeroase servicii începând de la primirea celor care abia au ajuns în Italia, până la servicii secundare pentru integrarea acestora în câmpul muncii şi în societate, precum şi diverse activităţi culturale.

În sediul istoric care se găseşte pe strada Astalli din Roma se află cantina centrului care oferă de mâncare la mai mult de 450 de persoane în fiecare zi, o clinică medicală ambulatorie, o şcoală de italiană, dar şi birouri care oferă sprijin în raporturile cu instituţiile publice. În alte structuri care aparţin centrului se oferă şi cazare. În ultimul an au fost ajutate de centrul din Roma aproximativ 21 de mii de persoane, alte 13 mii de persoane fiind sprijinite de celelalte centre de ajutor care aparţin iezuiţilor şi care se află la Vicenza, Trento, Catania şi Palermo.Sursa:ro.radiovaticana.va