Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Convertire fulgerătoare: Jean-Marc Potdevin, un "necredincios" atins de Sfântul Sacrament

 
Convertire fulgerătoare: Jean-Marc Potdevin, un "necredincios" atins de Sfântul Sacrament
  • 23 Oct 2017
  • 1944

Soț și tată a patru copii, cu o viață aparent plină de succes, acestea sunt puținele cuvinte cu care l-am putea descrie pe cunoscutul anteprenor Jean-Marc Potdevin. Decis să renunțe la tot, se gândea din ce în ce mai mult la pensionare, acest lucru, împreună cu decesul tatălui său, l-a determinat să ia drumul spre Compostela. Pe parcursul călatoriei sale s-a hotărât să între într-o capela, moment în care a a avut parte de o întâlnire supranaturală care i-a schimbat viață. 

  [...] Totul a fost o întâmplare. Am intrat la Puy-en-Velay într-o capelă, în timpul unei Adorații a Preasfantului Sacrament. Nu știu ce s-a întâmplat, dar aproape instantaneu am fost mișcat, ceva minunat s-a întâmplat în fața mea.  Pot spune că este ciudat să poți simți supranaturalul, dar așa a fost.  S-a schimbat totul. În viață mea, în acel moment, toată lumea s-a răsturnat cu susul în jos. Eram un pic ca Alice în Țara Minunilor [...], mă aflăm în față unei oglinzi. De cealaltă parte a oglinzii, lumea era cu susul în jos: stânga mergea spre dreaptă, cel puternic devinea slab, iar slăbiciunile mele deveneau punctele mele forte. Eram speriat de ceea ce realizam și simțeam  cum harul înceapea să lucreze în lume. Trebuia să invăț totul de la capăt: să merg, să vorbesc, să scriu, să mă comport. Pentru că, odată ce regulile lumii s-au răsturnat, totul are un nou început. [...] 

 "După întâlnirea cu Domnul mi-am dat seama că eram un creștin căldicel. Făcusem până la acea întâlnire atât de mulți pași înapoi" recunoaște astăzi  antreprenorul.

 Este un pic dificil să vorbim despre aceste lucruri intime, despre credintă. Dar nu îmi pot păstra experiența ca o comoară ascunsă și trebuie să o dau mai departe.

  Traducere: Orian Remus AnghelSursa:it.aleteia.org