Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Philip Mulryne, fost fotbalist la Manchester, a devenit preot

 
Philip Mulryne, fost fotbalist la Manchester, a devenit preot
  • 17 Iul 2017
  • 1174

„Ai învățat sensul muncii grele pentru a atinge un obiectiv, iar acum obiectivul tău este Cristos.“

Philip Mulryne, fost jucător de fotbal internațional și mijlocașul lui Manchester a intrat în februarie 2016 în Seminarul Pontifical Irlandez din Roma. În această lună, pe 8 iulie, fostul fotbalist a fost hirotonit preot la Dublin, în Irlanda. Slujba de hirotonire a avut loc în biserica Sfântului Salvator și a fost celebrată de Arhiepiscopul Joseph Augustine Di Noia, secretar al Congregației pentru Doctrina Credinței.

În predica sa, Mons. Augustin Di Noia a spus că Philip Mulryne a fost ales de Cristos să proclame Numele Lui: „După un discernământ matur, dragă frate, ai arătat că ești gata să îmbrățișezi slujirea Celui care te-a chemat„ i-a spus arhiepiscopul noului hirotonit.

„Într-un fel, experiența dumneavoastră de atlet v-a ajutat să vă pregătiți pentru acest moment, a continuat prelatul, ați învățat sensul muncii asidue pentru a atinge un obiectiv, iar acum obiectivul este Cristos.“ Originar din Belfast, Irlanda de Nord, părintele Mulryne a fost primit în Mănăstirea Dominicană Newbridge, în centrul insulei.

În ciuda unui parcurs de excepție, fotbalistul irlandez Philip Murlyne a trebuit să-și încheie cariera în 2008, după o accidentare gravă la vârsta de 34 de ani.

Ex-sportivul s-a angajat apoi în opere de caritate. Născut într-o familie catolică, la un moment dat l-a întâlnit pe monseniorul Noel Treanor, Episcop de Down și Connor, din Irlanda de Nord, care i-a sugerat această vocație. Philip Mulryne a intrat în cele din urmă în Ordinul Predicatorilor, îmbrăcând haina călugărească în 2013.

Traducere: ACCSursa:it.aleteia.org

Știri din aceeași categorie