Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Întrunirea preoților din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș

 
Întrunirea preoților din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș
  • 14 Oct 2017
  • 1539

Vineri, 13 octombrie 2017 a avut loc la Blaj întrunirea anuală a preoților din Arhieparhie, marcându-se 100 de ani de la Aparițiile Sfintei Fecioare Maria de la Fatima.

Programul a început în Catedrala Mitropolitană unde, în prezența și cu binecuvântarea Preafericitului nostru părinte, Cardinal Lucian, s-a celebrat Acatistul Buneivestiri. La finalul acestuia Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, a consfințit Arhieparhia și întreaga Biserică la Inima Neprihănită a Sfintei Fecioare Maria.

A urmat apoi în Aula Mare a Institutului Teologic o prezentare făcută de Pr. Ioan Fărcaș, Vicar cu preoții, a evenimentelor de la Fatima. Pr. Prof. Dr. Cristian Barta a vorbit despre anul jubiliar 2018 (care marchează 100 de ani de la Marea Unire), arătând rolul important pe care l-a avut Biserica noastra la actul Unirii. În partea a doua s-au discutat probleme de ordin administrativ conduse de Pr. Vicar Paul Turcu. În ultima parte a programului au avut loc discuții libere și diferite propuneri făcute de preoți.

Întregul program a fost moderat de către PS Claudiu, Episcopul Curiei.

La sfârșit, preoții au fost invitați la o agapă frățească.

 

            Tudor Turcu

 Sursa:bru.ro

Știri din aceeași categorie