Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Un nou doctor în teologie

 
Un nou doctor în teologie
  • 22 Sep 2015
  • 3794

În data de 21 septembrie a.c., la sediul Facultății de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității București, a fost susținută public teza de doctorat  a pr. William A. Bleiziffer „Ius particulare in Codice Canonum Ecclesiarum Orientalium. Dreptul particular al Bisericii Române Unite Cu Roma, Greco-Catolică: actualitate și perspective.”

Pregătită sub coordonarea Pr. Prof. Dr. Isidor Mărtincă, teza este axată pe domeniul dreptului canonic oriental și se remarcă printr-un nivel științific ridicat, unde raportul dintre dreptul comun și dreptul particular este bine circumscris, în perspectiva preocupărilor actuale prioritare ale ierarhiei Bisericii Române Unite cu Roma de a valorifica toate resursele existente pentru actualizarea și publicarea dreptului particular. Lucrarea devine astfel un instrument util în vederea redactării dreptului particular: „modul laborios explicit, dar deosebit de bine organizat şi structurat, în care autorul lucrării și-a elaborat teza de doctorat, dovedeşte un nivel ridicat de competență în domeniul teologiei şi un aport substanţial la literatura teologică și canonistică în limba română”.

(Referat comisie)