Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Un nou doctor în teologie

 
Un nou doctor în teologie
  • 22 Sep 2015
  • 3438

În data de 21 septembrie a.c., la sediul Facultății de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității București, a fost susținută public teza de doctorat  a pr. William A. Bleiziffer „Ius particulare in Codice Canonum Ecclesiarum Orientalium. Dreptul particular al Bisericii Române Unite Cu Roma, Greco-Catolică: actualitate și perspective.”

Pregătită sub coordonarea Pr. Prof. Dr. Isidor Mărtincă, teza este axată pe domeniul dreptului canonic oriental și se remarcă printr-un nivel științific ridicat, unde raportul dintre dreptul comun și dreptul particular este bine circumscris, în perspectiva preocupărilor actuale prioritare ale ierarhiei Bisericii Române Unite cu Roma de a valorifica toate resursele existente pentru actualizarea și publicarea dreptului particular. Lucrarea devine astfel un instrument util în vederea redactării dreptului particular: „modul laborios explicit, dar deosebit de bine organizat şi structurat, în care autorul lucrării și-a elaborat teza de doctorat, dovedeşte un nivel ridicat de competență în domeniul teologiei şi un aport substanţial la literatura teologică și canonistică în limba română”.

(Referat comisie)

 

Știri din aceeași categorie