Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Patriarhii și Arhiepiscopii majori ai Bisericilor Orientale Catolice în audiență la Papa Francisc

 
Patriarhii și Arhiepiscopii majori ai Bisericilor Orientale Catolice în audiență la Papa Francisc
  • 09 Oct 2017
  • 1597

Luni, 9 octombrie a.c., Papa Francisc a avut un colocviu fratern cu Patriarhii și Arhiepiscopii majori ai Bisericilor orientale catolice, care au venit la Roma în aceste zile cu ocazia centenarului Congregației pentru Bisericile orientale.

„Venerați și dragi frați”, a spus pontiful în scurtul său salut, „sunt bucuros să fiu cu voi, Părinți și Întâistătători ai Bisericilor orientale catolice, pentru a împărtăși bucuriile și durerile credincioșilor încredințați grijilor voastre pastorale. Solicitudinea pentru toate Bisericile se manifestă și prin intermediul comuniunii ierarhice cu Episcopul Romei, Succesorul Sfântului Petru. Episcopul Romei este fundamentul ministeriului petrin, slujirea de a prezida carității și în caritate (cf. Ignațiu din Antiohia, Scrisoarea către Romani). Sunt convins că trebuie să se dea impuls și să se valorifice în Biserică legătura care unește colegialitatea de primatul petrin, pentru a exercita «un primat diaconal», cel de Servus servorum Dei (Slujitorul slujitorilor lui Dumnezeu). Printre îndatoririle Succesorului lui Petru, după cum a fost pentru alegerea apostolului Matia (cf. Fap 1,15-26), este și aceea de a asigura buni episcopi în Bisericile particulare răspândite în întreaga lume. Vouă și Sinoadelor voastre vă cer să colaborați la această slujire atât de importantă, pentru a găsi oameni potriviți pentru această slujire. Acum vă dau cuvântul și voi încerca să răspund la întrebările voastre”.Sursa:ro.radiovaticana.va