Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

CELE 15 RUGĂCIUNI REVELATE SFINTEI BRIGITTA

 
CELE 15 RUGĂCIUNI REVELATE SFINTEI BRIGITTA
  • 23 Iul 2017
  • 18428

Facand aceste rugaciuni in fiecare zi, se recita intr- un an, de atatea ori Tatal nostru si Bucura-te Marie de cate ori Isus a fost lovit in timpul dureroasei Sale Patimi.

Sfanta Brigitta a scris:
"Iubite frate in Cristos, eu eram cufundata in cele mai mari amaraciuni ale vietii: durerea, boala, saracia si parasirea din partea celorlalti, ma apasau greu. Am citit cu mult drag aceste rugaciuni in fiecare seara. Viata mea s-a transformat in mod miraculos. Domnul, care este fidel promisiunilor facute, m-a umplut de bucurie, de bogatie si de consolatii.
Ceea ce a facut Isus Cristos pentru mine, o pacatoasa mizerabila, va face si pentru tine, iubite frate. Citeste in fiecare zi aceste rugaciuni!"

Promisiunile lui Isus

Santa Brigitta L-a rugat multa vreme pe Isus sa-i spuna cate lovituri a primit in timpul amarelor Sale suferinte.
Intr-o zi a anului 1350, fiind ingenunchiata in fata Crucifixului din Capela Santului Sacrament a Bisericii Sfantului Paul din Roma, Mantuitorul i-a aparut si i-a zis:
"Fiica mea, am primit pe Trupul meu 5480 de lovituri. Daca vrei sa le onorezi, spune de 15 ori Tatal nostru si de 15 ori Bucura-Te Marie in fiecare zi, insotite de urmatoarele rugaciuni (pe care I le-a incredintat), timp de un an. Dupa ce s-a incheiat acest an, tu ai onorat fiecare dintre aceste rani."
Isus i-a mai spus:
"Cel ce va recita aceste rugaciuni timp de un an:
- va elibera din Purgatoriu 15 suflete din neamul sau;
- 15 drepti din neamul sau vor primi harul statorniciei;
- 15 pacatosi din neamul sau se vor converti;
- va atinge cele dintai trepte ale desavarsirii;
- cu 15 zile inainte de moarte va primi Pretiosul Meu Trup, care-l va elibera de moartea vesnica si va bea Presfantul Meu Sange, care-l va feri de setea vesnica;
- cu 15 zile inainte de moarte, va fi cuprins de o mare cainta pentru propriile pacate si va avea o mare cunostinta a greselilor sale;
- Eu voi pune semnul Crucii Mele triumfatoare inaintea lui, pentru a-l ajuta si a-l apara in lupta cu dusmanul cel rau;
- inainte de moartea sa, voi veni la el impreuna cu Preaiubita Mea Mama;
- voi primi cu mila sufletul lui si il voi duce la bucuriile vesnice;
- in Cer va putea bea din izvorul Dumnezeirii Mele, pe care o impartasesc numai celor care spun aceste rugaciuni;
- chiar daca cineva ar fi trait in pacat de moarte timp de 30 de ani, deindata ce va face aceste rugaciuni sau isi va propune sa le faca, Eu ii voi ierta toate pacatele, il voi apara de ispite, ii voi ocroti cele cinci simturi, il voi feri de o moarte grabnica si ii voi salva sufletul de osanda vesnica;
- va primi tot ceea ce va cere lui Dumnezeu si Preasfintei Fecioare;
- daca cineva ar fi trait numai dupa vointa proprie si ar fi trebuit sa moara in ziua urmatoare, dar va recita aceste rugaciuni, Eu ii voi prelungi viata;
- de fiecare data, cand va recita aceste rugaciuni, va primi indulgenta partiala;
- poate fi sigur ca va fi alaturat, dupa moarte, corurilor ingeresti.
Daca cineva va invata pe altii sa spuna aceste rugaciuni, bucuriile si meritele lui vor dura in vesnicie.
In locul in care se spun aceste rugaciuni Dumnezeu este prezent cu harul Sau."
Aceste rugaciuni trebuiesc spuse cu multa evlavie, meditandu-le, fiind posibil a urma si Calea Crucii in acelasi timp.
Pe cat este posibil, nu intrerupeti nicio zi, daca insa a intervenit un obstacol serios, harurile nu sunt pierdute, daca se implinesc cele 5480 de rugaciuni in timpul unui an, recuperand cat mai repede intreruperea.

Prima rugaciune
O Isuse, dulceata eterna a acelora care Te iubesc pe Tine, bucurie nemarginita care depaseste orice dorinta, vindecarea si speranta pacatosilor!
Tu ai marturisit de a nu avea o bucurie mai mare, decat aceea de a petrece printre oameni. Cand s-a indeplinit ceasul oranduit de Tatal Ceresc, Ti-ai asumat, din prea marea-Ti iubire,
natura noastra umana. Adu-Ti aminte de toate suferintele pe care Le-ai indurat din momentul Conceperii Tale, si mai ales in timpul Patimii Tale Sfinte, precum a fost hotarat de planul divin inca de la inceputul timpurilor.
Adu-Ti aminte, Doamne Isuse, cum, in timpul Cinei Celei de Taina, dupa ce le-ai spalat picioarele ucenicilor, le-ai oferit ca hrana Sfantul Tau Trup si Pretiosul Tau Sange, si consolandu-i cu blandete, le-ai marturisit viitoarea Ta Patima.
Aminteste-ti de tristetea si amaraciunea pe care le-ai simtit, cand ai marturisit zicand: "Sufletul meu e intristat pana la moarte".
Adu-Ti aminte de frica si chinurile suferite de delicatul Tau Trup inainte de rastignire, cand, dupa ce Te-ai rugat de trei ori transpirand sudori de Sange, ai fost tradat de apostolul Tau Iuda, ai fost prins de poporul ales, acuzat de martori mincinosi, condamnat pe nedrept de trei judecatori in sfantul timp al Pastelor Iudeilor.
Aminteste-ti ca ai fost jefuit de hainele Tale si imbracat in haine de batjocura, ai fost legat la ochi, in timp ce te bateau cu pumnii, ai fost legat de un stalp si crunt biciuit, ai fost incoronat cu spini tinand o trestie in mana si ai fost batjocorit in nenumarate alte feluri.
In amintirea tuturor acestor chinuri pe care le-ai suportat inainte de patimirea Ta pe Cruce, daruieste-mi, Doamne, inainte de moarte, o cainta adevarata, o spovada sincera, o ispasire vrednica si iertarea tuturor pacatelor mele. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...

Rugaciunea a doua
O Isuse, adevarata libertate a ingerilor, Paradis de delicii! Adu-Ti aminte de groaza si tristetea suferita atunci, cand toti dusmanii Tai s-au aruncat asupra Ta ca niste lei turbati, Te-au batut cu pumnii si Te-au scuipat in fata.
in amintirea acestor chinuri si cuvinte jignitoare, Te implor, Salvatorul meu, sa ma eliberezi de toti dusmanii mei vazuti si nevazuti. Ia-ma sub ocrotirea Ta, ca sa ajung la mantuirea cea vesnica. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...

Rugaciunea a treia
O Isuse, Creatorul Cerului si al pamantului, Tu care sustii intregul Univers cu puterea Ta! Adu-ti aminte de amarnicele chinuri pe care le-ai suferit, cand calaii cruzi au tintuit cu cuie ascutite Sfintele Tale maini si delicatele Tale picioare, pe lemnul Crucii. Dand frau liber maniei lor si nefiind multumiti de durerile pe care Ti le-au cauzat, Ti-au intins membrele in lungul si-n latul Crucii, smulgandu-le din incheieturi.
in amintirea acestor suferinte, Te implor Isuse, sa-mi daruiesti adevarata frica de Dumnezeu si darul de a Te iubi cu ardoare. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...

Rugaciunea a patra
O, Isuse, Tamaduitorule ceresc inaltat pe Cruce pentru a vindeca ranile noastre cu ranile Tale! Adu-Ti aminte de durerile pe care le-ai suferit in toate madularele Tale ranite si sfasiate astfel, ca nici una din membrele Tale nu a ramas la locul sau. Nici o durere nu se aseamana cu a Ta!
Din crestetul capului si pana in talpile picioarelor, nici o parte a Trupului Tau nu a scapat nevatamata. Si totusi, trecand cu vederea aceste suferinte cumplite, Tu nu ai incetat nici un moment sa te rogi pentru dusmanii Tai, zicand: "Tata, iarta-i ca nu stiu ce fac!".
In marea Ta indurarea, ingaduie ca amarele Tale chinuri sa trezeasca in mine o cainta perfecta si iertarea tuturor pacatelor mele. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...

Rugaciunea a cincea
O, Isuse, oglinda splendorii vesnice! Adu-Ti aminte de tristetea care Te-a cuprins si de lacrimile pe care Le-ai varsat vazand, in lumina Dumnezeirii Tale, pe de o parte, viitorul fericit al celor salvati prin meritele Patimii Tale, si in acelasi timp, marea multime a celor ce se vor pierde datorita nelegiuirilor si pacatelor comise.
increzandu-ma in indurarea si marea Ta compasiune pentru neamul omenesc, si, impins de bunatatea care ai aratat-o talharului pe cruce atunci, cand I-ai spus: "Astazi vei fi cu Mine in Rai!", te implor, o dulce Isuse, sa-mi arati si mie indurare in ceasul mortii mele. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...

Rugaciunea a sasea
O, Isuse, Rege milostiv si mult dorit de sufletul omenesc! Adu-Ti aminte de marea durere care Te-a cuprins atunci, cand, parasit de toti prietenii Tai, atarnai pe Cruce dezbracat si rusinat. Nu ai gasit nici o mangaiere in afara de iubita Ta Mama, care in amaraciunea sufletului sau iti statea aproape in sfanta fidelitate. Tu ai incredintat-o Apostolului Tau preaiubit, si i l-ai dat pe el de fiu in locul Tau spunand: "Femeie, iata fiul tau!" iar Apostolului: "Iata, Mama ta!"
Pentru sabia durerii care a strapuns inima de mama a Mariei, eu Te rog sa imi fii alaturi in toate incercarile mele sufletesti si trupesti, si mai ales in ceasul mortii mele. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...

Rugaciunea a saptea
O, Isuse, Izvor al indurarii nemarginite! Dintr-o adanca dorinta, dupa mantuirea neamului omenesc, Tu ai exclamat pe Cruce: "Mi-e sete!".
Aprinde in inima mea focul iubirii Tale, o, Mantuitorule, ca sa tind la perfectiune in toate operele mele si stinge in mine toate poftele simturilor si toata setea de desfatare. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...

Rugaciunea a opta
O, Isuse, dulceata inimilor noastre! Prin amaraciunea otetului cu fiere pe care l-ai gustat pe Cruce din iubire pentru noi, da-mi harul de a primi cu vrednicie Trupul si Sangele Tau in timpul pelerinajului meu teren si, mai ales, in ceasul mortii mele, spre tamaduirea si consolarea sufletului meu. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...

Rugaciunea a noua
O, Isuse, virtute regala si bucuria sufletului! Adu-Ti aminte de durerea pe care ai simtit-o atunci, cand apropiindu-se cumplita Ta moarte, ai fost insultat si ofensat de poporul ales. Simtindu-Te parasit pana si de Tatal Tau Ceresc, ai strigat cu glas puternic: "Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, de ce M-ai parasit?".
Prin aceasta parasire a Ta, Te implor Mantuitorule, sa nu ma abandonezi in teroarea si in durerile din ceasul mortii mele. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...

Rugaciunea a zecea
O, Isuse, inceputul si sfarsitul tuturor lucrurilor, viata si virtute! Adu-Ti aminte de marea suferintelor in care ai fost cufundat, din crestetul capului pana in talpile picioarelor.
Prin aceste teribile torturi la care ai fost supus, invata-ma, o, Isuse, sa aleg intotdeauna calea larga si usoara a poruncilor Tale, care ma va conduce la mantuire. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...

Rugaciunea a unsprezecea
O, Isuse, abis profund de indurare! Pentru ranile Tale adanci pana la maduva oaselor, Te implor, eu, mizerabil pacatos, sa ma scoti din multimea pacatelor mele si sa ma ascunzi in Sfintele Tale rani, pana va trece mania Ta, ca sa nu fiu gasit de Dreptatea Divina si pedepsit. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...

Rugaciunea a doisprezecea
O, Isuse, oglinda a dreptatii, semn al unitatii si legatura de iubire! Adu-Ti aminte de marele numar de rani care Ti-au acoperit tot Trupul si l-au inrosit cu Sangele Tau Preasfant. O mare si imensa durere Ti-a acoperit tot Corpul Tau Preacurat. Ce ai fi putut sa faci pentru noi mai mult decat ai facut?
Te implor, o, Mantuitorule, sa imprimi, cu pretiosul Tau Sange, Sfintele Tale rani in inima mea, ca eu sa pot citi intotdeauna durerea si iubirea Ta. Fie ca amintirea Patimii Tale si rodul suferintei Tale sa fie reinnoite in sufletul meu. Dragostea Ta sa creasca in mine, pana la sfarsitul vietii mele pamantesti, cand voi sta in fata Ta, o, dulce Isuse, comoara a tot ce e bun si datator de bucurie. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...

Rugaciunea a treisprezecea
O, Isuse, Putere nemarginita, Rege nemuritor si invincibil! Adu-Ti aminte de durerea care Te-a cuprins cand Te-au parasit cu desavarsire toate puterile trupesti si sufletesti, cand aplecandu-Ti capul ai spus: "S-a savarsit!".
Pentru aceasta cumplita spaima de moarte, eu te implor, Doamne Isuse, sa te induri de mine in ultima ora a vietii mele, cand sufletul meu va fi inspaimantat si inima mea se va afla in intuneric. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...

Rugaciunea a paisprezecea
O, Isuse, Fiul unic al Tatalui, Chipul si asemanarea intelepciunii Sale! Adu-Ti aminte de duioasa si umila Ta daruire, atunci cand ai strigat: "Tata, in mainile Tale incredintez Sufletul Meu!". Apoi, cu Trupul sfasiat si cu Inima zdrobita pentru mantuirea noastra, Tu Ti-ai dat Sufletul.
O, Rege al sfintilor! Fie ca moartea Ta pretioasa sa ma intareasca in lupta impotriva satanei, a lumii si a carnii. Fa sa mor pentru lume si sa traiesc numai pentru Tine.
Primeste, Te rog, sufletul meu atunci, cand, in clipa mortii, se va intoarce la Casa Tatalui din exilul sau pamantesc. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...

Rugaciunea a cincisprezecea
O, Isuse, vita adevarata si roditoare! Adu-Ti aminte de acea revarsarea deplina a Sangelui Preasfant, care a curs din Trupul Tau asemenea mustului din strugurele zdrobit. Din Coasta Ta deschisa de lance a curs Sange si Apa cu atata abundenta, incat nu a mai ramas nici o picatura in Corpul Tau atarnat pe Cruce; delicatul Tau Trup s-a uscat si maduva oaselor Tale a secat.
Pentru aceste teribile suferinte si pentru varsarea Preasfantului Tau Sange, eu Te implor, o, dulce Isuse, sa-mi ranesti inima intr-atat, incat lacrimile de pocainta si de iubire sa-mi fie hrana zi si noapte. Converteste-ma la Tine astfel, incat inima mea sa-Ti fie vesnica locuinta, vorbele mele sa-Ti fie placute si sfarsitul vietii mele sa fie plin de speranta intalnirii cu Tine in Cer, unde sa Te pot lauda, impreuna cu sfintii Tai, pentru toata vesnicia. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...

Rugaciune de incheiere
Primeste Doamne Isuse aceasta rugaciune, cu aceeasi iubire imensa cu care ai suportat toate ranile de pe Sfantul Tau Trup. Indura-Te de mine si de toti cei impovarati de pacate. Daruieste tuturor sufletelor credincioase, atat celor din viata, cat si celor adormite, iertarea tuturor greselilor si viata cea vesnica. Amin.

Aducem multumiri speciale pentru aceasta traducerea acestei novene in limba romana colectivului Editurii Serafica si Parintelui Manole Serban.

INTRODUCERE

Sfanta Brigitta a Suediei s-a nascut in anul 1303, la Finstad intr-o familie aristocrata. Fiind constransa de tata, s-a casatorit la numai treisprezece ani cu Ulf Guklmarsson, un cavaler foarte pios. Au avut impreuna opt copii.
Dupa moartea sotului (1344) a parasit castelul in care locuia si si-a impartit averea saracilor. In acelasi an a avut o viziune a lui Isus rastignit pe cruce, Care i-a cerut sa-I devina sotie prin participarea la durerile Sale si la reformarea vietii spirituale in Biserica.
in 1346 a fondat o manastire la Vadstena in Suedia, pe care a parasit-o in 1349 pentru a merge la Roma, unde a trait in saracie, rugaciuni si mortificari pana la sfarsitul vietii sale pamantesti, in anul 1373.
Sfanta Brigitta a avut multe viziuni ale Patimilor Mantuitorului, precum si a Maicii Sfinte indurerate. Aceste scrieri ale viziunilor sunt considerate o capodopera a literaturii suedeze. Ea ne-a mai lasat si o serie de rugaciuni de recitat, unele pentru un an, iar altele pentru doisprezece ani. Va redam aceste rugaciuni impreuna cu promisiunile lui Isus pentru cei ce le vor rosti.

CELE SAPTE RUGACIUNI REVELATE SFINTEI BRIGITTA

Isus Cristos i-a descoperit Sfintei Brigitta urmatoarea fagaduinta:
„Sa stiti ca acelora, care timp de 12 ani vor spune in fiecare zi 7 Tatal nostru si 7 Bucura-te Marie in cinstea Pretiosului Sange, le voi acorda 5 haruri:
•nu vor merge in Purgatoriu;
•ii voi lua in numarul martirilor, ca si cum si-ar fi varsat sangele pentru credinta;
•voi pastra trei suflete la alegere dintre rudele lor in harul sfintitor;
•voi scapa de condamnarea vesnica urmatoarele patru generatii din familia lor;
•vor fi anuntati cu o luna inainte de propria moarte.
Daca cel, care le spune, moare cumva inainte de implinirea celor 12 ani, Eu voi considera ca aceste conditii necesare au fost deja implinite."
Daca nu este posibil a spune rugaciunile pentru cateva zile, se pot recupera in zilele imediat urmatoare.
Aceste rugaciuni nu pot fi tratate ca un bilet inspre Paradis. Nu putem gandi ca recitandu-le si neconvertind faptele noastre rele vom putea merge in Cer. Pentru a ne mantui trebuie sa traim o relatie personala cu Dumnezeu, nu numai in timpul recitarii acestor rugaciuni, ci in tot decursul vietii noastre pamantesti. Cu siguranta, sufletul, care a primit harul de a le recita pentru doisprezece ani, se afla deja in comuniune cu Isus si Maria si traieste viata sa in conformitate cu poruncile divine.

Rugaciune de inceput
O Isuse, unindu-ma cu Iubirea prin care ai sfintit aceasta rugaciune in Inima Ta, doresc sa o adresez Tatalui Ceresc, rugandu-ma de sapte ori Tatal nostru. Primeste-o de pe buzele mele in Inima Ta adorabila. Completeaza-o si o inbunatateste in mod perfect, astfel incat sa poata aduce Sfintei Treimi tot atata onoare si bucurie, cata l-ai adus Tu revarsand aceasta rugaciune pe pamant. Fie ca onoarea si bucuria sa se reverse asupra Sfintei Tale Umanitati ca o glorificare a dureroaselor Tale Rani si a Pretiosului Sange care a iesit din ele. Amin.

1. Circumciziunea Pruncului Isus
Vesnice Parinte, iti ofer prin mainile neprihanite ale Mariei si prin Inima Dumnezeiasca a lui Isus, primele rani, primele dureri si primele picaturi de sange pe care Isus le-a varsat, ca ispasire pentru pacatele tineretii mele si ale tuturor oamenilor, si ca ajutor in evitarea primelor pacate de moarte de catre copii si tineri, mai ales de catre cei din familia mea. Amin.
Tatal nostru...., Bucura- Te Marie...

2. Agonia lui Isus de pe Muntele Maslinilor
Vesnice Parinte, iti ofer prin mainile neprihanite ale Mariei si prin Inima Dumnezeiasca a lui Isus, teribilele suferinte ale Inimii lui Isus de pe Muntele Maslinilor si fiecare picatura a sudorii Sale insangerate, ca ispasire pentru pacatele inimii mele si ale tuturor inimilor omenesti, ca ajutor in evitarea acestor pacate si pentru raspandirea iubirii divine si fraterne. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...

3. Biciuirea lui Isus
Vesnice Parinte, Iti ofer prin mainile neprihanite ale Mariei si prin Inima Dumnezeiasca a lui Isus, nenumaratele lovituri, durerile cumplite si pretiosul Sange al lui Isus varsat in timpul biciuirii, ca ispasire pentru pacatele mele trupesti si ale tuturor oamenilor, ca ajutor in evitarea acestor pacate si pentru salvarea inocentei, mai ales a celor din familia mea. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...

4. incununarea cu spini a lui Isus
Vesnice Parinte, iti ofer prin mainile neprihanite ale Mariei si prin Inima Dumnezeiasca a lui Isus, ranile, durerile si pretiosul Sange al Capului Divin, varsat in urma incununarii cu spini, ca ispasire pentru pacatele spiritului si ale mintii mele si ale tuturor oamenilor, ca ajutor in evitarea acestor pacate si pentru extinderea imparatiei lui Cristos pe pamant. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...

5. Purtarea Crucii
Vesnice Parinte, iti ofer prin mainile neprihanite ale Mariei si prin Inima Dumnezeiasca a lui Isus, suferintele lui Isus de pe drumul Crucii, si mai ales Sfanta Rana de pe umar cu pretiosul Sange care a curs din ea, ca ispasire pentru razvratirea impotriva crucii, a mea si a tuturor oamenilor, pentru refuzarea sfintei Tale Vointe in viata noastra si pentru orice alt pacat al limbii, ca ajutor in evitarea acestor pacate si pentru o adevarata iubire a Crucii Tale Sfinte. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...

6. Rastignirea lui Isus
Vesnice Parinte, iti ofer prin mainile neprihanite ale Mariei si prin Inima Dumnezeiasca a lui Isus, pe scumpul Tau Fiu rastignit si inaltat pe Cruce, ranile Sale de la maini si picioare si Sfantul Sange care a curs din ele pentru noi, marea Sa saracie, ascultarea Sa desavarsita, teribilele Sale chinuri sufletesti si trupesti, pretioasa Sa moarte si reinnoirea nesangeroasa a Patimii in toate Sfintele Liturghii celebrate pe pamant. Primeste aceste suferinte ale lui Isus ca ispasire pentru toate incalcarile sfintelor voturi si reguli in ordinele calugaresti, pentru pacatele mele si ale lumii intregi, pentru bolnavi si muribunzi, pentru preoti si laici, pentru intentia Sfantului Parinte de a restabili unitatea familiei crestine, pentru intarirea in credinta, pentru patria noastra, pentru unitatea in Cristos a tuturor popoarelor si a Bisericii si pentru poporul evreu. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...

7. Deschiderea Sfintei Coaste a lui Isus
Vesnice Parinte, primeste pentru nevoile Sfintei Biserici si ca ispasire pentru pacatele umanitatii, pretiosul Sange si Apa care au curs din rana Divinei Inimi a lui Isus. Te imploram: Fii bun si milostiv cu noi toti! Sange a lui Isus, cel din urma continut al Inimii Sale Sfinte, purifica-ma de orice vina pentru pacate! Apa coastei lui Cristos, elibereaza-ma de orice pedeapsa meritata pentru pacatele mele si stinge flacarile Purgatoriului pentru mine si pentru toti cei ce se gasesc deja acolo. Amin.
Tatal nostru...., Bucura-Te Marie...