Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Creștinii se confruntă și azi cu persecuții și nereușite: Papa Francisc, la “Angelus”

 
Creștinii se confruntă și azi cu persecuții și nereușite: Papa Francisc, la “Angelus”
  • 26 Iun 2017
  • 1933

“Nu vă fie teamă!” La rugăciunea mariană “Agelus”, de duminică 25 iunie, din Piața Sfântul Petru, papa Francisc a pornit de la îndemnul adresat de Isus discipolilor trimiși în misiune, amintind că nu există garanția succesului în vestirea Evangheliei și că este necesar să luăm în calcul insuccesele, suferințele și persecuțiile. După recitarea rugăciunii Angelus, papa Francisc și-a exprimat profunda întristare pentru victimele alunecărilor de teren din China, reînnoind totodată apelul la pace în Ucraina:

În Evanghelia din liturgia duminicii, Isus le spune de trei ori discipolilor “Nu vă fie teamă”, în timp ce-i învață și-i pregătește pentru înfruntarea încercărilor și a persecuțiilor care-i așteaptă:

Papa Francisc: «Chemarea la misiune din partea lui Isus nu le garantează discipolilor succesul, după cum nu-i scutește de nereușite și suferințe. Ei trebuie să ia în calcul atât posibilitatea respingerii cât și pe cea a persecuției. Acest lucru înspăimântă puțin, dar este adevărul.»

De fapt, discipolul este chemat să-și trăiască existența conform vieții și învățăturii lui Isus, care a fost persecutat de oameni, a cunoscut respingerea, abandonul și moartea pe cruce:

Papa Francisc: «Nu există misiune creștină sub semnul liniștii; dificultățile și chinurile fac parte din opera de evanghelizare.»

Aceste situații reprezintă ocazii pentru verificarea autenticității credinței noastre și a raportului nostru cu Isus – a explicat papa Francisc, evidențiind faptul că Dumnezeu nu-și abandonează fiii în ceasul furtunii.

Papa Francisc: «În dificultatea de a da mărturie creștină în lume, nu suntem niciodată uitați, ci suntem întotdeauna asistați de grija plină de iubire a Tatălui.»

De altfel – a amintit Sfântul Părinte – și în zilele noastre există persecuție împotriva creștinilor, pontiful îndemnându-ne să ne rugăm pentru frații și surorile care sunt persecutați și să-l lăudăm pe Domnul pentru că, în ciuda acestor suferințe, cei persecutați continuă să-și mărturisească credința, cu fidelitate și curaj.

Pontiful a atras atenția și asupra indiferenței, a amorțelii spirituale, ce reprezintă o altă formă de încercare, chiar dacă este absentă persecuția împotriva creștinilor:

Papa Francisc: «Și în timpul nostru, Domnul ne trimite nu doar ca oi în mijlocul lupilor, dar și ca sentinele în mijlocul acelora care nu vor să fie treziți din amorțeala mondenă, care ignoră cuvintele de adevăr ale Evangheliei, construindu-și propriile adevăruri efemere.»

Sfântul Părinte a amintit încurajarea lui Isus de a nu ne teme de cei care își bat joc și  lovesc în Evanghelie, de cei care ignoră Cuvântul sau care se prefac că-l cinstesc pentru ca în realitate să-l combată.

«Isus nu ne lasă singuri, fiindcă suntem prețioși pentru El», a spus pontiful, invocând mijlocirea Maicii Domnului, care să ne ajute să înțelegem că în mărturisirea credinței nu contează succesele, ci fidelitatea față de Cristos.

După recitarea rugăciunii Îngerul Domnului, gândul papei Francisc s-a îndreptat la victimele alunecărilor de teren petrecute sâmbătă în China, în provincia de Sichuan, exprimându-și apropierea față de rudele celor care și-au pierdut viața:

Papa Francisc: «Mă rog pentru cei decedați, pentru cei răniți și pentru cei care și-au pierdut locuințele. Domnul să le mângâie familiile și să-i sprijine pe cei din echipele de salvare.»

Tot succesiv rugăciunii Angelus, pontiful l-a amintit pe fericitul episcop Tofil Matulionis, ucis din ură față de credință în 1962, când avea aproximativ 80 de ani. Episcopul a fost beatificat duminică, la Vilnius.

Papa Francisc: «Să-i aducem laudă Domnului pentru mărturia acestui curajos apărător al Bisericii și al demnității omului.»

De asemenea, pontiful a adresat un salut special clerului și credincioșilor Bisericii greco-catolice din Ucraina și pelerinilor din Belarus care au celebrat duminică, în bazilica Sfântul Petru, 150 de ani de la canonizarea sfântului Iozafat, invocând pentru fiecare în parte “curajul mărturiei creștine și darul păcii pentru iubitul ținut ucrainean”.

RV/AMSursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie