Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sfânta Scriptură ne ferește de orice închidere și ideologizare a credinței

 
Sfânta Scriptură ne ferește de orice închidere și ideologizare a credinței
  • 11 Apr 2024
  • 646

Cel care ne arată calea de urmat în privința bolii și a suferinței este exemplul lui Isus, care ne îndeamnă să avem grijă de cel bolnav și să ne unim suferințele noastre la jertfa sa mântuitoare. Joi, 11 aprilie a.c., papa Francisc a primit în audiență comună participanții la adunarea plenară anuală a Comisiei Pontificale Biblice, desfășurată în aceste zile pe tema ”Boala și suferința în Biblie”.

 

Mă bucur să vă primesc la încheierea adunării voastre plenare anuale, în care v-ați propus să aprofundați o temă existențială, profund existențială: boala și suferința în Biblie”: a spus papa Francisc primind joi în audiență comună participanții la adunarea plenară anuală a Comisiei Pontificale Biblice.

Este o temă la care papa a spus că ține foarte mult, suferința și boala fiind ”adversare de înfruntat, dar e important să fie înfruntate într-un fel demn de om, în mod uman”. Într-adevăr, ”a le îndepărta, a le reduce la un tabu despre care este mai bine să nu vorbim, poate pentru că am afecta acea imagine de eficiență cu orice preț, utilă pentru a vinde și a câștiga, nu este cu siguranță o soluție”. Cercetarea biblică pe această temă, a subliniat Sfântul Părinte, ”îl privește pe fiecare om, întrucât este supus bolii, fragilității și morții. Într-adevăr, natura noastră rănită poartă înscrisă în sine și realitatea limitei și a finitudinii și suferă contradicțiile răului și ale durerii”.

În același timp, a reluat papa, știm din mărturia atâtor frați și surori ”că durerea și boala, în lumina credinței, pot deveni factori decisivi într-un parcurs de maturizare: sita suferinței ne permite, într-adevăr, să discernem între ceea ce este esențial de ceea ce nu este esențial. Dar cel care ne arată calea este, mai presus de toate, exemplul lui Isus. El ne îndeamnă să avem grijă de cel care trăiește în situații de boală, cu determinarea de a învinge boala; în același timp, El invită cu delicatețe să ne unim suferințele noastre la jertfa sa mântuitoare, ca sămânță care aduce viitor”.

În continuarea amplului său discurs, papa a spus că pornind de la viziunea noastră de credință asupra bolii și a suferinței, este important să se țină cont de două cuvinte decisive: compasiunea și incluziunea.

La finalul audienței, Sfântul Părinte i-a îndemnat pe participanții la adunarea plenară a Comisiei Pontificale Biblice să aprofundeze ”cu rigoare critică și spirit fratern” temele abordate ”pentru a iradia lumina Scripturii asupra unor aspecte delicate care îi privesc pe toți. Cuvântul lui Dumnezeu este un antidot puternic în ceea ce privește orice închidere, abstracție și ideologizare a credinței: citită în Spiritul în care a fost scrisă, [Scriptura] mărește pasiunea pentru Dumnezeu și pentru om, declanșează caritatea și revigorează zelul apostolic. De aceea, Biserica are mereu nevoie să se adape la izvoarele Cuvântului. Vă binecuvântez pe voi”, a spus papa Francisc, ”și binecuvântez misiunea voastră de a îndestula setea sfântului Popor al lui Dumnezeu cu apele proaspete ale Spiritului Sfânt”.



Sursa:vaticannews.va.ro