Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Benedict al XVI-lea este îngrijorat de « situația explozivă » provocată de radicalismul ateu și religios

 
Benedict al XVI-lea este îngrijorat de « situația explozivă » provocată de radicalismul ateu și religios
  • 26 Apr 2017
  • 3463

Conferința Episcopală Poloneză și Președenția Republicii Polonia au organizat un simpozion cu ocazia împlinirii de către Benedict al XVI-lea a 90 de ani de viață, cu tema « Conceptul de Stat în perspectiva și învățătura cardinalului Joseph Ratzinger-Benedict al XVI-lea ».

Într-un mesaj către participanți, Pontiful emerit a scris că « confruntarea dintre concepțiile atee radicale despre Stat și apariția unui Stat radical religios printre mișcările islamiste, conduce timpul în care trăim spre o situație explozivă, ale cărei consecințe le experimentăm zilnic. Aceste radicalisme cer ca noi să dezvoltăm o concepție convingătoare despre Stat, care să susțină confruntarea cu aceste provocări și să le depășească. »

În acest mesaj Benedict al XVI-lea omagiază două mari figuri ale Bisericii poloneze din secolul XX, pe cardinalul Stefan Wyszynski și pe sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, care « continuă să indice calea către viitor ». În « frământările din ultima jumătate de secol », Polonia a dat umanității pe acești doi oameni, « care au purtat asupra lor suferința și experiența vie » a umanității, a subliniat Benedict al XVI-lea.

Evenimentul este patronat, de asemenea, de Fundația Ratzinger și de agenția Kai. Întru-un mesaj semnat de cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat al Sfântului Scaun, Papa Francisc a afirmat că speră ca recunoașterea « valoroasei opere » a predecesorului său, să suscite un « angajament reînnoit pentru un dialog respectuos și fecund între Stat și Biserică, în vederea construirii civilizației iubirii ».

Părintele Federico Lombardi, președintele Fundației Ratzinger, a afirmat că faptul că un Pontif german i-a succedat unui Pontif polonez, ambii contemporani dramelor celui de-al Doilea Război Mondial, a fost un « mesaj formidabil de reciprocă și profundă înțelegere, de împăcare și de angajament pentru pace » și un « adevărat dar pentru Biserică și umanitate ».

 

Traducere: Pr. Dan Vișa

 Sursa:fr.radiovaticana.va