Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

„Credința noastră catolică ne definește”, afirmă o familie cu 18 copii

 
„Credința noastră catolică ne definește”, afirmă o familie cu 18 copii
  • 20 Apr 2017
  • 3569

Sfânta Scriptură şi practica tradiţională a Bisericii văd în familiile numeroase un semn al binecuvântării divine şi al generozităţii părinţilor (CBC, nr. 2373).

Dacă cineva crede că catolicismul este plictisitor și de modă veche, ar trebui să viziteze casa familiei King în Florida (SUA), unde va găsi un catolicism autentic, bucurie și copii din abundență.

Christy King, mama a 18 copii, afirmă: „chiar dacă atenția oamenilor este atrasă în primul rând de numărul mare al membrilor familiei, ceea ce ne definește cu adevărat este credința noastră catolică”.

Troy și Chiristy s-au căsătorit în anul 1997. Pentru aceștia deschiderea față de viață a căpătat o nouă semnificație. Dumnezeu i-a condus să accepte nu numai fiecare sarcină cu care au fost binecuvântați, ci și anumite situații de adopție.

Referindu-se la rolul credinței catolice în viața lor de familie și la modul prin care transmit credința fiilor, aceștia au declarat: „inserăm credința în viața fiilor noștri atunci când luăm în serios responsabilitatea pe care o avem de a le fi cateheți și învățătorii lor principali. Credința catolică este muzica de fundal care se aude în viața noastră de zi cu zi. Ne rugăm înainte de fiecare masă și recităm Rozariul în familie. Atunci când luăm decizii ne asigurăm că fiii noștri știu că credința noastră reprezintă busola pe care o folosim pentru a face alegerile. Când copiii ne văd că ne rugăm împreună și citim cărți pentru a ne aprofunda credința, devine și pentru ei o prioritate, Credința noastră catolică stă la baza a tot ceea ce facem”.

De asemenea, continuă Troy, „participarea la Sfânta Liturghie împreună cu familia reprezintă un lucru minunat. Aștept cu nerăbdare ca toți să îl poată recunoaște pe Isus în Sfânta Euharistie. De mici, ei știu cum trebuie să se comporte în timpul Sfintei Liturghii. Totul începe și se termină cu Sfânta Liturghie. Nu pierdem niciodată Liturghia duminicală și din sărbătorile de poruncă. Este foarte importantă. Dacă Isus „își face apariția”, ne-o facem și noi”.

„Chiar dacă nu toți vor putea încă înțelege măreția darului credinței lor, sperăm ca măcar să-i poată recunoaște valoarea, observând prioritățile pe care le avem în viață.

Și, în sfârșit, păstrați această ordine în viața voastră: Dumnezeu, familie, muncă. Păstrați ordinea; păstrați credința.

 

Traducere: Liviu Ursu

 Sursa:it.aleteia.org