Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 8
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

În Joia Mare, Papa va celebra în închisoarea colaboratorilor justiției

 
În Joia Mare, Papa va celebra în închisoarea colaboratorilor justiției
  • 11 Apr 2017
  • 2494

În după-amiaza zilei de joi, 13 aprilie, Sfântul Părinte se va deplasa la închisoarea din Paliano (Dieceza de Palestrina, Italia), pentru a celebra Sfânta Liturghie, împreună ritualul spălării picioarelor unor deținuți. Acest lucru a fost anunțat de către Biroul de Presă al Sfântului Scaun, precizând faptul că vizita va avea „un caracter strict privat”.

Închisoarea în cauză, a găzduit de-a lungul timpului membri cunoscuți ai lumii interlope și ai mafiei. Este vorba despre un institut special, dedicat colaboratorilor justiției. În cadrul acestuia deținuții se implică în lucrări de restaurare, îngrijirea grădinii, și în alte activități productive cum ar fi, de exemplu, o pizzerie internă.

Continuă așadar tradiția Papei Francisc de a celebra Sfânta Liturghie, împreună cu ritualul spălării picioarelor în locuri care pot fi identificate cu ceea ce numește el „periferii existențiale”.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:zenit.org