Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Conferința Rectorului Misiunii Române la Institutul Catolic din Paris

 
Conferința Rectorului Misiunii Române la Institutul Catolic din Paris
  • 02 Feb 2017
  • 2368

Marți 31 ianuarie 2017, la Institutul Catolic din Paris a avut loc conferința ”Despre divorț, desfacerea legăturii și recăsătorire în Bisericile Orientale” susținută de Pr. Cristian Crișan, Rectorul Misiunii Greco-Catolice Române în capitala Franței și Judecător la Tribunalul de Primă Instanță al Arhiepiscopiei de Paris. Conferința Pr. Crișan a avut loc în cadrul Sesiunii de formare permanentă a personalului Tribunalelor ecleziastice din Franța, organizată de către Facultatea de Drept Canonic din cadrul Institutului Catolic din Paris.

Expunerea a debutat prin trasarea câtorva repere legate de viziunea Bisericii primare asupra divorțului și a persoanelor recăsătorite, continuând cu prezentarea conceptelor cheie, de la ”iconomie ecleziastică” până la „statutul eclezial al creștinilor orientali recăsătoriți”. În continuare, au fost prezentate două momente istorice corelate temei abordate, respectiv „Cea de-a doua nuntă în documentele Conciliului Tridentin”, precum și „Disciplina  Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică referitoare la indisolubilitatea căsătoriei”.

La conferință, pe lângă numeroșii studenți în frunte cu prof. Ludovic Lanto, Decanul Facultății de Drept Canonic al Institutului Catolic din Paris, au fost prezenți reprezentanți ai Arhiepiscopiei Parisului și ai Conferinței Episcopale Franceze, precum și trimiși din partea Tribunalelor ecleziastice din întreaga Franță.
 
 
ACC