Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Rugăciune pentru împlinirea visului de pace în Țara Sfântă

 
Rugăciune pentru împlinirea visului de pace în Țara Sfântă
  • 30 Ian 2017
  • 2111

Duminică, 29 ianuarie a.c., s-a celebrat cea de-a IX-a Zi de Mijlocire pentru Pace în Țara Sfântă. Inițiativa reunește în rugăciune 10 mii de orașe din întreaga lume. Și în mesajul papei Francisc, postat duminică pe contul de Tweeter @Pontifex se spune: "Doamne, Dumnezeul păcii, ascultă implorarea noastră și dăruiește-ne pace în Țara Sfântă. Shalom, salaam, pace!" Inițiativa de mijlocire a păcii în Țara Sfântă, prin rugăciune, reunește numeroși tineri din întreaga lume care înalță rugăciuni pentru împlinirea visului de pace în Țara Sfântă. Inițiativa a pornit în 2009 de la diferite realități ale tineretului catolic, Ziua de Mijlocire pentru Pace în Țara Sfântă reprezentând o ocazie de speranță într-un moment de stagnare a dialogului israeliano-palestinian.
Vorbind despre această inițiativă, episcopul William Hanna Shomali, auxiliar de Ierusalim, a spus "semnul cel mai puternic de pace se află în credință, în trăirea certitudinii că, într-o zi, Domnul ne va mântui". Însă, prelatul a indicat și gesturile umane care se împotrivesc păcii, făcând astfel încât realizarea acesteia să devină tot mai dificilă, printre acțiuni numărându-se construirea de noi colonii, inexistența negocierilor directe și faptele de violență.
Însă, în mai multe ocazii, Sfântul Părinte ne-a îndemnat să ne simțim încurajați în eforturile noastre în favoarea păcii de mărturia eroică a creștinilor care suferă și care sunt persecutați în numele lui Isus. (AM)Sursa:ro.radiovaticana.va