Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Viața are ultimul cuvânt

 
Viața are ultimul cuvânt
  • 28 Dec 2016
  • 2470

Povestea gemenilor care nu trebuiau să se nască dă sens Crăciunului. În astfel de istorii strălucește acel mister al mântuirii unei vieți care învinge în fața morții și care reprezintă mesajul profund al Crăciunului creștin.

Multe sunt cazurile de copii smulși din ghearele avortului, dar acest caz este unul extraordinar, și nu numai pentru faptul că a avut loc de Crăciun. Acest caz este o dovadă că, întotdeauna, orice se poate întâmpla. Viața poate învinge moartea.

Suntem în Spania și Manuela, o femeie care are deja un copil cu handicap grav, se prezintă la clinica Dator din Madrid, pentru a face o ecografie. Rezultatele acesteia au evidențiat malformații la făt. Medicul ecografist fără niciun dubiu, a sfătuit-o pe femeie să avorteze, pentru a nu avea un alt fiu cu handicap.

Femeia se hotărăște să facă avort, dar în ziua când se îndrepta spre clinica unde a făcut ecograful și unde urma să aibă loc și avortul, îi întâlnește pe voluntarii pro-viață ai asociației „Escuela de los rescatadores”, fondată de către Dr. Jesus Poveda. Aceștia încearcă să înțeleagă ce anume au determinat-o pe femeie să ia această decizie, iar femeia începe să-și spună povestea. Apoi, voluntarii îi propun o schimbare de program: i-au propus să se supună la o altă ecografie într-o clinică vecină.

A început astfel un dialog foarte delicat cu femeia. Acea viață din pântecele matern se pare că au împins-o să accepte această nouă propunere. Femeia se supune la o altă ecografie efectuată de către Dr. Sonsoles Alonso, în clinica Anderson. Răspunsul ecografistului a fost surprinzător: „Copilul nu prezintă nicio malformație. Pur și simplu este vorba de o sarcină gemelară! Niciunul dintre cei doi nu prezintă probleme”.

Femeia renaște. Se simte bine primită de către medici și de către activiștii asociației. Decide să renunțe la avort. A născut cu câteva zile în urmă doi copii perfect sănătoși.

Povestea acestei femei prezintă o imagine îngrijorătoare a modului în care clinicile în care se face avort, determină femeile să recurgă la această soluție. Nu există statistici și nici date oficiale. Totuși, acest episod ne arată în mod clar că femeile pot fi induse în eroare și constrânse să avorteze.

Dar, de această dată viața a fost mai puternică decât moartea. Este meritul unor oameni de bună credință, care au auzit strigătul tăcut al unei mame și i-au arătat altă cale. Gemenii spanioli reprezintă cea mai bună carte de vizită pentru un Crăciun în care viața are cu adevărat ultimul cuvânt.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:lanuovabq.it