Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

VIDEO: Doi români, invitaţi la ziua Papei Francisc

 
VIDEO: Doi români, invitaţi la ziua Papei Francisc
  • 18 Dec 2016
  • 1233

Sâmbătă dimineaţă, opt oameni fără adăpost, între care şi doi români care trăiesc în apropierea Vaticanului, au luat micul dejun cu Papa Francisc, în ziua în care acesta împlineşte 80 de ani.

Ceilalţi invitaţi au fost din Italia, Republica Moldova şi Peru. Înainte de acest moment, Papa Francisc a fost felicitat de cardinalii în timpul slujbei tradiţionale pe care o ţine în fiecare sâmbătă la Vatican, transmite Digi24. Suveranul Pontif a mulţumit pentru urări şi a mărturisit că bătrâneţea îl sperie, dar nu într-atât încât să nu se bucure de ea ca de orice altă etapă din viaţă.

Papa Francisc: „Vreau să vă mulţumesc pentru această celebrare şi pentru că sunteţi alături de mine în această zi. Vă mulţumesc foarte mult! De câteva zile, un cuvânt îmi tot vine în minte - bătrâneţe - şi mă sperie, mă sperie. Dar, dacă te gândeşti la ea, ca la o etapă din viaţă, care îţi poate aduce fericire, înţelepciune şi speranţă, poţi să începi să te bucuri din nou de viaţă. Bătrâneţea este liniştită şi religioasă, dar este în egală măsură fructuoasă. Rugaţi-vă ca a mea să fie aşa - liniştită, religioasă, fructuoasă. Şi de asemenea fericită.”

„În această dimineaţă, Papa s-a întâlnit cu opt oameni fără adăpost, două femei şi şase bărbaţi, la Domus Sanctae Marthae. Au fost invitaţi în această dimineaţă, spre surprinderea lor, din preajma pieţei San Pietro. Ei au diverse naţionalităţi: patru italieni, un moldovean, doi români şi un peruan”, scrie L'Osservatore Romano, citat de News.ro.

Papa Francisc este mai popular decât orice alt lider al lumii, potrivit unui sondaj de opinie realizat de WIN/Gallup International, în luna martie, inclusiv în România, unde Suveranul Pontif beneficiază de un capital de simpatie declarat de 65% dintre cetăţeni, scrie News.ro.

Papa Francisc este cel de-a 266-lea Suveran Pontif. Născut pe 17 decembrie 1936, în Buenos Aires, Jorge Mario Bergoglio a fost preot iezuit în perioada 1960 - 1992, episcop, între anii 1992 - 2001, şi cardinal, din 2001 până în 2013. Papa Francisc este primul latino-american care conduce Biserica Catolică şi, de asemenea, primul iezuit.Sursa:www.digi24.ro