Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa atrage mai multe persoane decât fotbalul. Situaţia „suporterilor” din Biserica braziliană

 
Papa atrage mai multe persoane decât fotbalul. Situaţia „suporterilor” din Biserica braziliană
  • 20 Iul 2013
  • 5386
Biserica braziliană este în fierbere şi pune la punct ultimele pregătiri pentru sosirea Papei şi deschiderea Zilei Mondiale a Tinerilor.

După unele site-uri catolice, o să fie de două ori mai mulți participanți decât se așteaptau organizatorii. Le Salon Beige anunță între 5 și 8 milioane de participanți la cea de-a XXVIII-a întâlnire a tinerilor. (Nota redacției)

„Papa atrage mai multe persoane decât fotbalul!” Aceasta este fraza cel mai des auzită pe străzile din Rio, printre zecile de mii de tineri care sosesc la Rio nu doar din alte oraşe ale Braziliei, ci din întreaga lume, fiind aşteptaţi circa două milioane de tineri.

Potrivit mons. Cesar Costa, episcop auxiliar de Rio şi vicepreşedinte al Comitetului organizator, implicarea tinerilor brazilieni în pregătirea evenimentului a molipsit de entuziasm numeroşi tineri care erau departe de Biserică.

Este ştiut faptul că Biserica din Brazilia a suferit în ultimii ani o mare scădere, potrivit ultimului recensământ: din 190 de milioane de brazilieni, catolicii sunt azi peste 64%, circa 123 de milioane, în vreme ce în 1972 erau în procentaj de aproximativ 92% .

Catolicii care părăsesc Biserica, urmează Bisericile istorice protestante sau evanghelice, dar în ultima jumătate de secol, Brazilia a fost invadată literalmente de mii de secte de tip penticostal-carismatic, ce au destrămat numeroase familii, mai ales în mediile foarte sărace.

În acest context, este semnificativ faptul că Papa Francisc a dorit ca în prima etapă a călătoriei sale apostolice în Brazilia să meargă la Sanctuarul de la Aparecida, unde în 2007, la cea de-a V-a Conferinţă a Bisericii Latino-Americane, actualul Papă, pe atunci cardinalul Bergoglio, care se afla în fruntea comisiei de redactare a documentului final, a dorit să răspundă provocării sectelor şi a secularizării prin evidenţierea centralităţii noii evanghelizări.

Papa Francisc vine la Rio pentru a-i îndemna pe tineri să devină discipoli-misionari ai lui Cristos, pentru a-l vesti tuturor naţiunilor.

Brazilia a acceptat cu credinţă lungul pelerinaj al Crucii, simbol al Zilei Mondiale a Tinerilor şi icoana Maicii Domnului care a sosit la Rio pe 6 iulie, când mii de familii au decis să deschidă uşile propriilor case pentru tinerii pelerini sosiţi din întreaga lume. De asemenea, Biserica evanghelică şi cea protestantă şi-au oferit disponibilitatea pentru găzduirea tinerilor.

În ajunul sosirii Papei, la Rio este prevăzută o întâlnire cu participarea a circa 200 de tineri catolici, evrei şi musulmani, care vor propune acţiuni concrete în vederea promovării dialogului interreligios.Sursa:ro.radiovaticana.va