Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Încheierea Anului Milostivirii la Blaj

 
FOTO: Încheierea Anului Milostivirii la Blaj
  • 15 Noi 2016
  • 4019

 

Luni, 14 noiembrie, în Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj a avut loc ceremonia de încheiere a Anului Sfânt al Milostivirii. La acest moment de rugăciune au fost prezenți Preafericirea Sa Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, și toți preoții Arhieparhiei de Alba-Iulia și Făgăraș.

În cuvântul de învățătură, Preafericirea Sa a vorbit despre Taina Sfintei Preoții, subliniind importanța milostivirii și a iertării. Milostivi și iertători precum Tatăl, preoți sfinți după inima Lui. Odată cu preoția, a spus Întâistătătorul Bisericii noastre, „fiecare a primit și Sfântul Trup al Domnului, pe care El însuși îl va cere înapoi la a doua venire. Domnul ne-a încredințat Trupul Său, Biserica Sa, Mireasa fără de pată, pe care suntem chemați să o îngrijim, fiindcă nu este a noastră, ci a Lui. Toate sunt cu putință celui care crede și se încrede în Providența milostivă a lui Dumnezeu”. Cuvinte care înalță, întregesc, generează și dăruiesc speranța: „credincios este Cel care vă cheamă. El va şi îndeplini" (1 Tes 5, 24). De asemenea, a ținut să mulțumească tuturor preoților pentru dăruirea cu care slujesc Biserica acolo unde sunt chemați și pentru toate acțiunile pe care le-au organizat în acest An Sfânt al Milostivirii.

GALERIE FOTO

În continuare, în Aula Magna a Institutului Teologic au avut loc două conferințe, una dintre ele susținută de Pr. Dr. Cristian Crișan, Rectorul Misiunii Române Unite din Paris, cu tema „Păcatele rezervate în lumina dreptului canonic”, iar cea de-a doua, a Pr. Prof. Mihai Ștefănescu „Bioetica în viața Bisericii”.

De un mare ajutor în situațiile deosebite care pot apărea în parohii, conferința Pr. Dr. Cristian Crișan s-a axat asupra canoanelor din Titlul XVI, Cap. IV (Taina Penitenței) din Codul Canoanelor Bisericilor Orientale, în special asupra canonului 728, canon care conferă autorității superioare competența de a dezlega de anumite păcate: violarea directă a sigiliului sacramental și dezlegarea complicelui împotriva păcatului curăției sunt de competența Scaunului Apostolic, iar dezlegarea de la păcatul avortului este de rezervată Episcopului eparhial.

Pr. Prof. Mihai Ștefănescu a vorbit despre unele teme ale bioeticii cum ar fi concepția și dezvoltare embrionară, fecundarea și clonarea, prezentând poziția Bisericii Catolice față de acestea.

La final au fost discutate și unele probleme de ordin pastoral și administrativ.

 

Biroul Arhieparhial de PresăSursa:bru.ro