Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 8
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Tema Zilei mondiale a comunicațiilor sociale 2017

 
Tema Zilei mondiale a comunicațiilor sociale 2017
  • 30 Sep 2016
  • 2253

A fost publicată ieri, sărbătoarea liturgică a Sfinților arhangheli Mihail, Gabriel și Rafael (ritul latin), tema Zilei mondiale a comunicațiilor sociale 2017: ”«Nu te teme, pentru că eu sunt cu tine» (Is 43,5). A comunica speranță și încredere în timpul nostru”. În mod semnificativ, tema Zilei speciale a fost difuzată în sărbătoarea Sfinților Arhangheli, dintre care Radio Vatican l-a ales ca patron ceresc pe Sfântul Gabriel, arhanghelul care a dus Sfintei Fecioare Maria vestea întrupării Fiului lui Dumnezeu.

Potrivit unei tradiții decenale, Mesajul Zilei mondiale a comunicațiilor sociale este prezentat în 24 ianuarie, comemorarea liturgică a Sfântului Francisc de Salles, patronul ceresc al presei. De adăugat, în fine, că Biserica catolică marchează Ziua mondială a comunicațiilor sociale în duminica precedentă solemnității Rusaliilor. 

În legătură cu tema Zilei pentru Comunicații Sociale 2017, Secretariatul pentru Comunicare a difuzat un comunicat de presă în care evidențiază importanța și actualitatea temei.

„Amețirea conștiinței sau a cădea pradă disperării”, se citește în comunicat, „sunt două posibile boli la care poate conduce actualul sistem comunicativ. Conștiința este posibil să se cauterizeze, după cum amintește papa Francisc în Laudato si’, din cauza faptului că mereu profesioniștii, formatorii de opinii și mijloacele de comunicare operând în zone urbane îndepărtate de locurile de sărăcie și nevoie, să trăiească o distanță fizică ce conduce mereu la ignorarea complexității dramelor bărbaților și femeilor”.

„În schimb”, se mai spune în comunicat, „este posibilă disperarea atunci când comunicarea este accentuată și transformată în spectacol, devenind câteodată o adevărată strategie de construire a pericolelor și fricilor. Dar în mijlocul unui astfel de zgomot se aude o șoaptă: 'Nu te teme, eu sunt cu tine”. În Fiul său, Dumnezeu s-a făcut solidar cu orice situație umană și ne-a revelat că nu suntem singuri, întrucât avem un Tată care nu-și uită proprii fii. Cine trăiește unit cu Cristos, descoperă că inclusiv întunericul și moartea devin, pentru oricine își dorește, loc de comuniune cu Lumina și Viața. În orice eveniment încearcă a descopri ce se întâmplă între Dumnezeu și omenire, pentru a recunoaște cum El însuși, prin scenariul dramatic al acestei lumi, scrie istoria mântuirii. Noi creștinii avem o 'veste bună' de povestit, deoarece contemplăm credincioși orizontul Împărăției. Tema viitoarei Zile Mondiale a Comunicațiilor Sociale este o invitație la a povesti istoria lumii și istoriile bărbaților și femeilor, după logica 'veștii bune' care amintește că Dumnezeu nu renunță niciodată să fie Părinte, în nicio situație și respectând pe fiecare om. Învățăm să comunicăm credința și speranța pentru istorie”.

(rv - A. Dancă)Sursa:ro.radiovaticana.va