Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cum să te rogi când cineva te face să suferi

 
Cum să te rogi când cineva te face să suferi
  • 19 Iul 2016
  • 14774

Sunt persoane care ne fac să suferim. Conștient sau nu, intenționat sau nu, ne fac să trecem prin momente dificile. Ne fac rău cuvintele lor dure, atitudinea lor umilitoare, comportamentul lor tiranic, lipsa lor de responsabilitate, nepăsarea lor, infidelitățiile și neglijențele lor.

În fața persoanelor de acest fel, putem să acționăm comportându-ne cu ei precum ei se comportă cu noi, ca să-și dea seama, ca să vadă și ei ce înseamnă”, sau putem să-i confruntăm, să le zicem adevărul și să-i ținem la distanță. Putem și să ignorăm problema lăsându-o în voia sorții. Știm, că astfel de soluții nu ajută.

Putem și să căutăm momentul și cuvintele potrivite pentru a le arăta ce se întâmplă. Putem să punem iubire: Unde nu este iubire, pune iubire și vei găsi iubire (Sf. Ioan al Crucii). Și putem să ne rugăm pentru ei.

Să ne rugăm pentru o persoană pe care o iubim e ușor, dar să ne rugăm pentru cineva care ne face rău nu e ușor deloc.

Imediat ce amintești aceea persoană în rugăciune îți vine rău de la stomac. Și dacă reușești să formulezi o rugăciune, lucrul cel mai probabil pe care-l ceri lui Dumnezeu este să trimită un fulger din cer prin care să-i dea o lecție sau să-l recreeze.  Chiar dacă asemenea sentimente te ispitesc, încearcă. Vei vedea că rugăciunea va liniști sufletul tău, fiindcă în rugăciune este prezent Spiritul lui Dumnezeu care e Iubire, și El, Iubirea în persoană, va reînnoi sufletul tău. Și îți va zice: Tot ceea ce s-a întâmplat a fost pentru ca celălalt să se schimbe. Da, dar rugându-te pentru cine te face să suferi îți vei da seama că primul care va începe să se schimbe ești tu.

Rugându-te pentru cine te face să suferi:

Vei avea posibilitatea să te încrezi în Cel ce este Atotputernic și care poate remedia orice lucru. Încrederea fără rezerve în Dumnezeu este eliberatoare.  Oamenii cu bun-simț pun în mâinile lui Dumnezeu ceea ce nu pot controla și la care nu au remediu.

Dumnezeu te va face să vezi că ranchiuna, răzbunarea, lipsa iertării, resentimentul și ura nu sunt virtuți creștine, și că mai degrabă trebuie să înveți cum este Dumnezeu cu noi: bogat în milostivire, dispus să ne ierte mereu (chiar dacă nu am merita), tolerant, răbdător, înțelegător. Părinte iartă-i, pentru că nu știu ce fac (lc 23,43), Cu adevărat îți zic, astăzi vei fi cu Mine în Rai (Lc 23,43).

Recită cu coerență și sinceritate Tatăl Nostru și oferă Tatălui tău ceresc scuze suficiente să te ierte. Iartă-ne nouă pacatele precum și noi iertăm greșiților noștri.

Spiritul Sfânt va începe să modeleze sufletul tău. Vei vedea că toată ranchiuna pe care o porți înlăntru este venin care intoxică, oțet care amărăște viața, și că încetul cu încetul îl vei înlocui cu mierea carității creștine care-ți face viața mult mai ușoară. Te simți deja suficient de rău din cauza suferinței pe care celălalt ți-o impune să o amplifici prin refluxul amăriciunii tale.

Să nu ai dubi asupra faptului că dacă te rogi cu credință și iubire pentru cine te face să suferi Dumnezeu va acționa. Nu aștepta rezultate imediate, așteaptă pur și simplu cu încredere absolută.

E posbil să-ți fie de folos această rugăciune de mijlocire și vindecare a părintelui Emiliano Tardif:

Tată Ceresc, bun și iubitor, Te premăresc și îți aduc mulțumire Ție, pentru că ne-ai iubit și ni L-ai dăruit pe Fiul Tău Preasfânt, Isus.

Îți mulțumim, căci prin lumina Spiritului Tău, am putut înțelege că Tu ești Lumina, Adevărul și Păstorul cel Bun, care a venit între noi pentru a ne dărui viața veșnică. Tată, doresc astăzi să ți-l prezint pe acest copil al Tău. Tu îl cunoști și l-ai strigat pe nume, îl aduc în fața Ta, Doamne, ca să așterni o privire părintească asupra vieții lui. Tu ești singurul care-i cunoști inima și toate rănile vieții lui. Tu cunoști ceea ce ar fi dorit să obțină, dar nu a reușit.

Doar Tu singur cunoști ceea ce a făcut și tot răul care i-a fost făcut. Tu cunoști limitele, greșelile și păcatele lui. Tu cunoști rănile și apăsările vieții lui.

Tată, Te rugăm azi pe Tine, prin iubirea Fiului Tău, Isus Cristos, să reverși puterea Spiritului Tău Sfânt asupra acestui frate al nostru, pentru ca și cel mai ascuns colț al inimii lui bolnave să fie străbătut de căldura iubirii Tale. Tu ești acela care tămăduiești inimile sfâșiate și vindeci rănile.

Vindecă-l, tată, pe acest frate al nostru, intră în inima lui, Doamne, precum ai intrat în acea casă unde erau ascunși ucenicii înspăimântați. Tu ai fost Acela care ai apărut între ei și le-ai spus: Pace vouă.

Pătrunde în inima lui și dă-i pacea Ta.

Umple-i inima de iubirea-Ți Divină.

Știm că iubirea alungă teama, pătrunde în viața lui și vindecă-i inima.

Știm, Doamne, că de fiecare dată ne miluești, precum noi Te și rugăm. De aceea Te rugăm aceasta, împreună cu Maria, Maica noastră, care a fost împreună cu Tine la nunta din Cana, când mirii nu mai aveau vin și Tu i-ai împlinit dorința. Ai prefăcut apa în vin. Prefă acum inima fratelui nostru, dă-i o inimă generoasă, dedicată și plină de bunătate.

Te rugăm, dă-i o inimă nouă. Doamne, fă să izvorască bucuria din fratele nostru, aceasta să fie rodul prezenței Tale. Dăruiește-i roadele Spiritului Tău: iubirea, bucuria și pacea. Fă ca Spiritul fericirii să se coboare asupra lui, ca să-L caute și să-L cerceteze în fiecare zi pe Dumnezeu, să trăiască în așa fel, încât să nu mai aibă apăsări, să nu mai aibă răni, să trăiască fericit cu soția, cu familia și cu frații săi.

Tată, Îți aduc mulțumire pentru tot ce vei înfăptui astăzi în viața lui. Îți aducem mulțumire din toată inima noastră, căci știm că Tu ești Cel ce ne vindeci pe noi.

Tu ești cel ce ne scapă pe noi.

Tu ești cel ce sfărâmi lanțurile noastre, pentru a ne reda libertatea.

Îți mulțumim, Doamne, că noi putem fi temple ale Spiritului Sfânt și că acest templu nu poate fi sfărâmat, pentru că este lăcașul lui Dumnezeu. Mulțumim, Doamne, pentru credința noastră. Mulțumim pentru har și pentru acea iubire pe care ai făcut-o să izvorască din inima noastră. Că Tu ești Stăpânul Atotputernic a toate. Binecuvântat și preamărit să fii în lumea întreagă. Amin.


Traducere: AMRSursa:it.aleteia.org