Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Întâlnirea preoților din protopopiatele Blaj și Târnăveni la Cetatea de Baltă

 
FOTO: Întâlnirea preoților din protopopiatele Blaj și Târnăveni la Cetatea de Baltă
  • 15 Iun 2016
  • 4318

Timp de două zile, preoții din protopopiatele Blaj și Târnăveni s-au întâlnit la Cetatea de Baltă pentru a marca Anul Sfânt al Milostivirii.

GALERIE FOTO

În prima zi a întâlnirii, luni 13 iunie 2016, sărbătoarea Sfântului Anton de Padova, Doctor Evangelicus, s-a celebrat Binecuvatarea Euharistică, prezidată de către PS Claudiu Lucian Pop, episcopul Curiei Arhiepiscopei Majore Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, cu sediul la Blaj.În prezența unui mare număr de credincioși, Preasfinția Sa a subliniat în cuvântul său de învățătură cele patru evenimente în care suntem chemați să descoperim milostivirea lui Dumnezeu:
-13 iunie, Sărbătoarea Sfântului Anton, ale cărui Sfinte Moaște sunt prezente și venerate în Biserica parohială Sfânta Treime din Cetatea de Baltă;
-a doua apariție de la Fatima, care descoperă în Preacurata Fecioară Maria pe cea care a purtat în pântecele Său Iubirea Milostivă a lui Dumnezeu;
-iunie, luna în care întreaga Biserică aduce cinste Inimii Îndurătoare a lui Isus;
-Vasile Aftenie, episcop al Bisericii noastre, care a celebrat pentru ultima dată în mod solemn Sfânta Liturghie în bisericuța din Ciungăr, reveleză Milostivirea lui Dumnezeu prin martiriul său.

A urmat apoi procesiunea în jurul Bisericii cu Sfântul Sacrament al Euharistiei și Sfintele Moaște ale Sfântului Anton de Padova.

A doua zi, preoții pezenți au celebrat Sfânta și Dumnezeiască Liturghie, prezidată de Pr.  Ioan Fărcaș, Vicar mitropolitan și Protopop al Blajului. Adresându-se preoților și credincioșilor, Pr. Vicar a subliniat faptul că Milostivirea lui Dumnezeu este trăită, asemena exemplului Sfântului Iosif, doar în dreptate și adevăr exprimat prin fapte!

După Sfânta Liturghie preoții au participat activ la dezbaterea temei propuse de către Pr. Protopop Toader Dulău “Sfânta și Dumnzeiasca Liturghie, izvor nesecat al Milostivirii lui Dumnezeu – gesturi și simboluri”.  

În încheiere, Pr. Ivan Sorin a prezentat vizita PS Vasile Aftenie la Ciungăr, așa cum reiese din documentele securității, și și-a exprimat în același timp dorința de a crea aici un loc de pelerinaj în cinstea primului Martir al Bisericii noastre.


 

Știri din aceeași categorie