Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 8
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

150 de ani ai Academiei române sărbătoriți la Blaj

 
150 de ani ai Academiei române sărbătoriți la Blaj
  • 25 Mai 2016
  • 2255

Mitropolia Română Unită cu Roma cinstește 40 de academicieni care au fost elevi, dascăli și episcopi în orașul școlilor.

O echipă de 10 redactori, coordonată de PS Claudiu Pop, a lucrat la editarea unui volum omagial dedicat celor 40 de academicieni care, de-a lungul timpului au studiat, au predat sau au călăuzit turma Bisericii Române Unite cu Roma, în Blaj. "Academia Română și Blajul", carte publicată la editura Buna Vestire, include prezentarea biografiei și operei unor personalități din domenii diferite, de la medicină la muzică, de la istorie la botanică. Și evident, teologie. 10 dintre aceste personalități au fost dascăli ai Blajului, trei se numără printre președinții Academiei, doi au făcut parte dintre cei care au fondat prestigioasa instituție în 1866.

Volumul va fi lansat în data de 2 iunie 2016, la ora 18:00, în Catedrala Sfânta Treime din Blaj, în prezența cardinalului Lucian Mureșan, arhiepiscop major de Alba Iulia și Făgăraș, membru de onoare al Academiei, a întregului Sinod al Bisericii Române Unite cu Roma și a membrilor Academiei, președintele Ionel Valentin Vlad, Emil Burzo, președintele filialei Cluj a Academiei și IPS Ioan Robu, membru de onoare și arhiepiscop-mitropolit de București.

 

Biroul de presă al Mitropoliei BRU
Anca Boariu Berlogea

 

 

Nota redacției: În perioada  23 mai - 1 iunie, e-communio.ro prezintă câte un academician - dascăl al Blajului.