Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

O nouă dieceză în Canada pentru refugiații creștini din Siria și Irak

 
O nouă dieceză în Canada pentru refugiații creștini din Siria și Irak
  • 29 Feb 2016
  • 2345

Canada a găzduit atât de mulți refugiați creștini din Siria și Irak în ultimii ani, încât Vaticanul a decis să creeze o nouă dieceză. Patriarhul Ignace Joseph III Yonan a hirotonit noaptea trecută noul episcop, Paul Antoine Nassif, în timpul unei Sfinte Liturghii la biserica Sf. Efrem din Laval.

Cel puțin 500 de familii de  creștini refugiați au fost admiși în Canada în ultimii trei ani, mărturisește Georges Chahine, coordonator general al comunității catolice siriace din Canada. Aceștia se adaugă la cei 15.000 de credincioși care sunt deja în Canada, conform ultimului recensământ al comunității, din 2009.

"Prioritatea mea va fi aceea de a oferi ajutor spiritual comunității siriace, de a-i ajuta să se integreze într-o societate multiculturală în care domnește libertatea religioasă", a spus episcopul Nassif. De asemenea, el vrea să creeze parohii în Canada de Vest, unde s-au stabilit mai mulți refugiați irakieni.

Traducere: LCP


Sursa:www.lapresse.ca