Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cuvântul de primire al Preafericirii Sale Lucian adresat noului Nunțiu Apostolic în România

 
Cuvântul de primire al Preafericirii Sale Lucian adresat noului Nunțiu Apostolic în România
  • 15 Ian 2016
  • 4273

Vineri, 15 ianuarie 2015, Exclelnța Sa  Miguel Maury Buendia, Nunțiul Apostolic în România, și-a început misiunea oficială cu o vizită la Blaj, unde  s-a întâlnit cu Preafericitul Cardinal Lucian Mureșan, întâistătătorul Bisericii Romane Unite cu Roma.

Redăm mai jos cuvântul de primire al Preafericirii Sale Cardinalul Lucian Mureșan adresat Exclelnței Sale Miguel Maury Buendia:

 

Excelenței Sale Miguel Maury Buendia

Nunțiu Apostolic în România

 

Excelența Voastră,

 

Am marea bucurie de a Vă exprima în numele credincioșilor noștri, al persoanelor consacrate și al confraților întru preoție și întru episcopat din Biserica Greco-Catolică din România, felicitările și urările de bine acum la începutul slujirii Excelenței Voastre ca Nunțiu Apostolic în România. În această misiune prețioasă, Excelența Voastră va putea însoți Biserica noastră sui iuris, precum și structurile acesteia în dezvoltarea lor eclezială.

Roma, Maica noastră în credință, ne trimite prin prezența Excelenței Voastre binecuvântarea Urmașului lui Petru, Sfântul Părinte Papa Francisc. Vă îmbrățișăm cu bucuria pe care numai Dumnezeu ne-o poate dărui, atunci când frații în credință se întâlnesc pentru a-L mărturisi pe Cel ce ne unește: Isus Cristos, Lumina lumii. Și aici în România, această mărturie înseamnă martiriu și dăruire. Fiindcă noi, creștinii greco-catolici, nu doar credem în unitate, ci, așa cum afirma Sfântul Ioan Paul al II-lea, noi mărturisim prin însăși ființa noastră, de trei secole, prin sacrificii uneori ne­maiauzite, credinţa noastră în unitate. Și este binecunoscut faptul că drumul martiriului pentru Biserica noastră, care a caracterizat cea de-a doua jumătate a secolului trecut, nu a făcut decât să ne întărească în credință prin mărturia și prețul de sânge al martirilor noștri ce contemplă acum Chipul Domnului.

Cu adevărat, prezența Bisericii Greco-Catolice din România s-a dovedit a fi prețioasă în istoria țării noastre, tocmai pentru că exprimă acea providențială împletire în ființa sa între comuniunea cu Scaunul lui Petru si bogăția comorilor spirituale, liturgice și disciplinare ale tradiției bizantine. Prin urmare, suntem siguri că Scaunul Principelui Apostolilor va ști să însoțească, prin intermediul slujirii Excelenței Voastre ca Nunțiu Apostolic, calea Bisericii noastre.

Domnului Celui pururi credincios, îi cerem belșug de  haruri spirituale, rostind la Sfânta Liturghie: „Întâi pomeneşte, Doamne, pe Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Miguel, pe care îl dăruieşte sfintelor Tale biserici în pace, întreg, cinstit, sănătos, îndelungat în zile, drept învăţând cuvântul adevărului Tău”.

Cu cele mai sincere sentimente, din partea întregului Sinod al Bisericii Greco-Catolice din România, profit de această ocazie pentru a Vă exprima comuniunea frățească.

 

Întru Domnul,

 

+ Lucian Cardinal Mureşan

Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică