Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Ce spun copiii români din Paris despre atentatele de acum 10 zile

 
Ce spun copiii români din Paris despre atentatele de acum 10 zile
  • 23 Noi 2015
  • 2653

Se împlinesc 10 zile de la atentatele comise la Paris în urma cărora au murit 130 de persoane, printre care și doi români; eveniment catalogat de Președintele Franței drept “un act de război, condus de o armată teroristă, a jihadiștilor din Daesh, împotriva Franței”.

Cu toate că Parisul a fost lovit în mod deosebit de “sălbatic şi intens", locuitorii marii metropole trebuie să-și continue viața de zi cu zi. Asta fac și credincioșii parohiei greco-catolice din capitala Franței, care și duminica aceasta, încă de la primele ore ale dimineții, și-au adus copiii la ora de cateheză. Adina Buboi și Flaviu Turbui, cei doi cateheți, i-au primit cu mare bucurie ca de fiecare dată. După cateheză, de data aceasta, i-au întrebat pe cei mai tineri cum au trăit evenimentele despre care o lume întreagă vorbește. Relatările lor au fost transmise redacției e-communio.ro și le puteți găsi sintetizate în rândurile care urmează:

Unii dintre copii erau la televizor, acasă. O parte dintre ei se uitau la meciul care se desfășura pe Stade de France și au observat pe reacția jucătorilor că s-a întâmplat ceva. Fratele lui David, Maximilian, era pe stadion.
Un copilaș locuiește la 5 minute de stadion și foarte aproape de locul atacului de miercuri. S-a trezit noptea pe la 4:30.
Alexadra locuiește în Saint Denis și a auzit de dimineață împușcăturile, fiind acasă doar cu mama ei (tatăl fiind frecvent în delegație); s-au înspăimântat, baricadându-se în casă. Mama i-a interzis să miște perdelele. În continuare resimt în zonă un grad ridicat de pericol: ieri după amiază au fost evacuați dintr-o zonă publică de catre polițiști.
Toti copiii au colegi musulmani care însă nu vorbesc despre religia lor la școală. Toți știu că există două feluri de musulmani și nu-i confundă pe cei extremiști cu ceilalți.
Copiii spun că nu le este frică.Tot duminică, după Sfânta Liturghie, părintele Cristian Crișan, rectorul Misiunii Catolice Române, a dat citire mesajului Cardinalului Lucian adresat comunității greco-catolice de la Paris.

Părintele Crișan a mărturisit pentru e-communio.ro: Mesajul Preafericirii Sale transmis Parohiei Greco-Catolice Române „Sfântul Gheorghe” în urma evenimentelor tragice care au avut loc la Paris vineri 13 noiembrie 2015, este un dar prețios pentru noi toți, semn al bunătății lui Dumnezeu față de comunitatea noastră. Mesajul a fost citit la finalul Sfintei Liturghii de ieri duminică 22 noiembrie 2015.
 
Gândurile părintești pe care Preafericirea Sa ni le-a transmis, și purtarea de grijă din partea Sa în acest moment delicat pentru toți cei care locuim în Franța, au fost primite cu mare emoție de credincioșii noștri, în numele cărora îi adresez cele mai profunde sentimente de gratitudine.
 
Așa cum ne îndeamnă cuvintele Preafericirii Sale, suntem încrezători în Domnul Cel înviat din morţi, și care ne spune să nu ne temem fiindcă El este cu noi „în toate zilele” (Mt 28, 20). De aceea nu ne vom lăsa intimidați, iar credincioșii noștri și mai ales cei tineri, se vor osteni în vederea construirii unei lumi mai drepte, mai sigure și în care să domnească Darul Păcii Domnului.


ACC