Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mesajul PF Cardinal Lucian adresat comunității românești din Paris

 
Mesajul PF Cardinal Lucian adresat comunității românești din Paris
  • 22 Noi 2015
  • 2758

În urma evenimentelor tragice care au avut loc la Paris vineri, 13 noiembrie 2015, Preafericitul Părinte Cardinal Lucian a adresat un mesaj comunității greco-catolice române din capitala Franței. Mesajul a fost citit în biserica parohială la finalul Sfintei Liturghii celebrate duminică, 22 noiembrie 2015, de către Pr. Cristian Crișan, Rectorul Misiunii Catolice Române de la Paris.

Întreaga comunitate s-a arătat profund emoționată de gândurile părintești și de dragostea cu care Preafericirea Sa le poartă de grijă.

 

Mai jos puteți citi întregul mesaj al Preafericirii Sale:

Blaj, 20 Noiembrie 2015

Preacucernice Părinte Rector Cristian Crişan,

Iubiţi credincioşi greco-catolici români de la Paris,

Cu mare îngrijorare şi durere în suflet am aflat despre comiterea tragicelor şi reprobabilelor actelor din seara zilei de 13 noiembrie 2015 la Paris şi în periferiile acestuia, precum şi despre continuarea actelor de violenţă în zilele imediat următoare. Ştiu că mulţi locuiţi împreună cu familiile chiar în acele locuri. Pentru aceasta, gândul meu s-a îndreptat imediat către Dumneavoastră, bunii noştri credincioşi greco-catolici români de la Paris, şi L-am rugat pe Domnul şi pe Preasfânta Sa Mamă ca să nu fiţi niciunul afectaţi de această mare încercare prin care trece poporul francez.

Ştiu că viaţa în străinătate, adesea departe de cei dragi, nu este deloc uşoară, şi mă rog necontenit ca Domnul Puterilor cereşti să Vă ocrotească şi să Vă ferească de orice rău. Şi mai ales, mă rog ca să nu Vă scadă credinţa. Acea credinţă, singura care ne întăreşte, aşa cum i-a întărit şi pe părinţii şi pe bunicii Dumneavoastră, şi pe care îi cercetăm în satele şi oraşele noastre încă în timpul perioadei de clandestinitate. Atunci, cu uşile încuiate, celebram Sfintele Taine, cu toţii în aşteptarea venirii ceasului Domnului pentru Biserica noastră Română Unită. De aceea, iubiţii mei, Vă îndemn: ,,Credinţa voastră să nu fie în înţelepciunea oamenilor ci în puterea lui Dumnezeu" (1 Cor. 2,5).

Vedem cu toţii astăzi că întreaga lume pare să treacă prin vârtejul unor mari schimbări. Adesea totul pare să se prăbuşească şi strigăm şi noi către Mântuitorul: ,,Doamne, scapă-ne că pierim" (Mt 8, 25). Cu adevărat, cum vom putea înfrunta greutăţile vieţii fără credinţă? Cum vom putea găsi o mângâiere şi pacea în suflet, în aceste zile când lângă noi sute de oameni nevinovaţi au fost omorâţi cu cea mai mare cruzime? Numai credinţa în Dumnezeu, care este darul Spiritului Mângâietor, Vă va putea aduce ,,dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea şi facerea de bine" (Gal.5, 22).

Doresc să mă adresez celor mai tineri dintre Dumneavoastră, tineri care trăiţi în capitala Franţei, şi pe care în mai multe ocazii V-am întâlnit la diferitele sărbători, pelerinaje sau vizite pastorale. Fiţi Voi semn de întărire şi de curaj în faţa celor care vor să Vă facă să Vă fie frică! Fiţi curajoşi! Înfăptuiţi acea schimbare înspre bine pe care toţi o aşteaptă! Aveţi un potenţial nebănuit, iar Dumnezeu şi Biserica au mare încredere in Voi şi în entuziasmul Vostru!

Amintiţi-vă de ceea ce ne-a spus Domnul Isus Cel înviat din morţi: ,, Nu vă temeţi, Eu sunt cu voi în toate zilele" (Mt 28, 10.20). Cu adevărat Doamne, noi nu ne temem, fiindcă ştim că Tu eşti lângă noi, şi Te simţim atât de prezent, mai ales în aceste clipe. Şi suntem siguri că în faţa aparentelor victorii ale păcatului şi ale terorii, Tu ne spui că pe Cruce ai biruit lumea, şi de aceea ne chemi şi pe noi să îndrăznim!

Dragii mei, Vă asigur pe toţi de unirea întru rugăciune pentru ca Domnul Păcii, Părintele nostru al tuturor, să trimită pacea Sa în lumea în care trăim şi în sufletele celor care suferă din cauza acestei tragedii.

În numele întregii Biserici din România, Vă îmbrăţişez cu drag pe fiecare.

Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică
+ Lucian Cardinal Mureşan

(Pagina 1)

 

(Pagina 2)