Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

ISIS revendică atacul armat asupra unui preot italian

 
ISIS revendică atacul armat asupra unui preot italian
  • 20 Noi 2015
  • 2352

Organizația ISIS a revendicat un atac armat asupra unui preot italian, grav rănit miercuri în Bangladesh.

"Luptătorii din Bangladesh au reușit să nimerească pe cruciatul italian Pietro Parolari care a lucrat timp de doi ani ca misionar în regiunea Dinajpur. Acesta a fost împușcat cu un pistol cu amortizor și acum este grav rănit", spune declarația în arabă apărută pe un site al mișcării jihadiste.

Misionarul, în vârstă de 64 ani, de la Institutul Pontifical pentru Misiuni Străine (PIME), părintele Piero Paolari a fost atacat ieri dimineață (19 noiembrie 2015) în apropiere de misiunea Suihari din Dieceza de Dinajpur.

Din păcate, în lunga listă a celor afectați de această mișcare extremistă, de la începutul anului, mai există musulmani susținători ai secularismului, voluntari străini și membri ai altor credințe.

Medic de profesie, după rugăciunea de dimineață, părintele Parolari mergea cu bicicleta spe spitalul Sfântul Vincent, o structură a diecezei catolice, moment în care a fost înconjurat de trei oameni pe motocicletă. Unul dintre ei a tras mai multe focuri, rănindu-l grav la gât.

Trecătorii l-au dus imediat la spital. După ce i s-a acordat primul ajutor, misionarul a fost transferat cu elicopterul în capitala Dhaka pentru continuarea tratamentului. Aseară a fost declarată în afara oricărui pericol.

Traducere: ACC
 Sursa:www.avvenire.it