Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Indonezia, trei biserici demolate la presiunea extremiştilor

 
Indonezia, trei biserici demolate la presiunea extremiştilor
  • 20 Oct 2015
  • 1999

După tensiunile crescute de săptămâna trecută, în urma incendierii unui lăcaş de cult creştin şi asedierea unei biserici, în care un individ a fost găsit mort şi alţi patru au fost răniţi, forţele de ordine au intervenit luni, 19 octombrie a.c., în districtul Singkil, din provincia Aceh. Acestea au demolat trei biserici, ca respectare a ordinului primit din partea extremiştilor musulmani.

Durerea creştinilor: acceptate cererile integraliştilor islamici


Potrivit agenţiei Misna, distrugerea clădirilor celor trei lăcaşuri de cult, dintre care unul catolic, nu a provocat alte incidente sau arestări, respectându-se acordul între autorităţile locale şi liderii religioşi. Cu toate acestea, evenimentul a provocat multă durere în sufletul creştinilor, părtaşi la permisivitatea apărătorilor islamişti care cer în provincie, singura din imensul arhipelag indonezian în care este aplicată legea Coranului, demolarea a peste 10 instituţii de cult creştin. Acestea, spun ei, „nu au permis regulat pentru activităţile religioase desfăşurate”.

Campanie pentru a proteja minorităţile religioase


Ţinând cont că sunt prevăzute alte demolări în zilele ce urmează, mii de creştini s-au îndepărtat din zonele cele mai ameninţate. În mare parte, problematica concretă a obţinerii de permisiuni şi autorizări se datorează unui timp foarte lung al birocraţiei de multe ori supusă unor modalităţi incerte, în parte pentru ceea ce mulţi consideră a fi o campanie orchestrată pentru a susţine minorităţile religioase.

Restricţii puternice din cauza Shariei


Impunerea Shariei derivă din acordul de pace din 2005 între mişcarea independentă Gam şi guvernul din Jakarta, care au dat provinciei o amplă autonomie, iar alegerile succesive au adus la putere grupări politice susţinătoare ale procesului de islamizare a Justiţiei. Nu au lipsit rezistenţele puternice din ultimii ani pentru impunerea de practici şi restricţii neobişnuite până acum, nici măcar în Indonezia musulmană.Sursa:ro.radiovaticana.va