Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Noua minoritate exclusă care ar trebui primită în Biserică

 
Noua minoritate exclusă care ar trebui primită în Biserică
  • 14 Oct 2015
  • 2086

Cardinalul Timothy M. Dolan, Arhiepiscop de New York, invită la a primi o nouă minoritate care se simte exclusă, chiar și în Biserică:

"O temă comună și foarte revigorantă a Sinodului Episcopilor este incluziunea. Biserica, familia noastră spirituală, primește pe toată lumea, în special pe aceia care se pot simți excluși. Printre aceștia, după părinții sinodului și observatorii prezenți, sunt persoanele singure, cei divorțați, văduvele, migranții, persoanele cu handicap, persoanele în vârstă, minoritățile rasiale și etnice. În familia Bisericii, îi iubim, îi primim, și avem nevoie de aceste persoane.

Permiteți-mi, de asemenea, să sugereaz că există acum o nouă minoritate în lume și chiar în Biserică. Mă gândesc la cei care, bazându-se pe harul și mila lui Dumnezeu, fac tot ce pot pentru a păstra virtutea și credința: cuplurile care - având în vedere faptul că, cel puțin în America de Nord, doar jumătate din populație mai cere sacramentul căsătoriei - vin la biserică pentru a se căsători; cupluri care, inspirate de învățătura Bisericii, conform căreia căsătorie este pentru totdeauna, perseverează în ciuda dificultăților; cupluri care primesc darul lui Dumnezeu și au mulți copii; un tânăr și o tânără care au ales să nu trăiască împreună înainte de căsătorie; un homosexual care vrea să fie cast; un cuplu care a decis ca femeia, sacrificând o carieră promițătoare, să stea acasă pentru a-și crește copiii - acești oameni minunați astăzi au adesea sentimentul de a fi o minoritate în cultura noastră, dar uneori chiar și în Biserică! Cred că sunt mult mai numeroși decât credem noi, iar din cauza presiunilor de astăzi de multe ori se simt excluși.

De unde să primească sprijin și încurajare? De la TV? Reviste sau ziare? Filme? De pe Broadway? De la colegii lor? Uitați asta! Ei privesc spre Biserică, ne privesc, pentru a găsi sprijin și încurajare, un sentiment calduros de incluziune. Nu-i putem lăsa căzuți!"

Traducere: ACCSursa:lesalonbeige

Știri din aceeași categorie