Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Transsexuali nu pot fi nași catolici

 
Transsexuali nu pot fi nași catolici
  • 08 Sep 2015
  • 1762

Biserica afirmă că aceștia nu pot îndeplini sarcinile cerute de acest rol.

Vaticanul a decis că transsexuali nu pot fi nași în Biserica Catolică, iar acest lucru a alertat mass-media și activiștii din Spania.

Alex Salinas din orașul spaniol Cadiz, s-a născut femeie, dar acum are carte de identitate cu identitate masculină și asta pentru că în viitorul apropiat v-a fi supus unei intervenții chirurgicale de schimbare de sex.

Salinas a solicitat de curând să fie naș la un nepot, însă cererea sa a fost trimisă Congregației pentru Doctrina Credinței de către Episcopul de Cadice și Ceuta, Rafael Zornoza.

Un articol cu privire la acesta caz a fost  publicat în Breitbart, raportând că după ce episcopul a primit răspunsul din partea Vaticanului a emis o declarație publică prin care indică poziția Bisericii referitoare la transsexualitate ca fiind contra naturii umane; toate acestea referindu-se la enciclica Papei Francisc Laudato Si, care prevede că omul are o natură ce trebuie respectată și nu poate fi manipulată după bunul plac.

Mass-media din Spania a răspuns acuzând Vaticanul de transfobie.

Salinas a declarat că este trist de aflarea acestei decizii și că se simte folosit și dezamăgit de Biserică. În încheierea discursului său a lăsat să se înțeleagă că sora sa ia în considerare acum și nebotezarea pruncului.

Problema transsexualității ridică în Biserică o serie de provocări  atât morale cât și pastorale. De asemenea, toate aceste practici sunt dificil de înfruntat. Aceste cazuri sunt foarte des întâlnite și fără a intra în detalii ne putem aminti cu ușurință un alt caz întâlnit în Statele Unite acolo unde a existat o cerere din partea unei transsexuale (la naștere având sexul masculin) care a solicitat folosirea vestiarului fetelor.

Traducere: Orian Remus

 Sursa:aleteia.org