Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Avanpremieră la Roma: filmul „Un Dumnezeu interzis”

 
Avanpremieră la Roma: filmul „Un Dumnezeu interzis”
  • 22 Mai 2013
  • 7502
Marţi, 21 mai, la Roma, a fost proiectat în avanpremieră filmul spaniol Un Dumnezeu interzis (Un Dios prohibido), în regia lui Pablo Moreno şi avându-i ca actori pe Iñigo Etayo, Jerónimo Salas şi Alex Larumbe.

Filmul se inspiră din fapte reale, petrecute în vara anului 1936, la începutul Războiului civil din Spania şi narează martiriul a 51 de membrii din Comunitatea claretiană din Barbastro, regiunea Huesca.

Pelicula prezintă ultimele două săptămâni din viaţa comunităţii, de la momentul încarcerării până la momentul execuţiei. În această perioadă, membrii comunităţii scriu despre situaţia lor, despre cei închişi împreună cu ei şi despre oamenii care îi vizitează. Aceste memorii au fost punctul de plecare pentru realizarea filmului.

Barbastro, o localitate din regiunea Huesca cu aproximativ 8000 de locuitori, devine un loc strategic pentru forţele armate datorită existenţei unor garnizoane şi a unui comitet de revoluţionari foarte bine organizat. Casa Comunităţii claretiene a fost atacată pe 20 iulie 1936 de către miliţiile revoluţionare. Martirii din Barbastro au fost beatificaţi de Fericitul Ioan Paul al II-lea.Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie

  • 18 Noi 2013
  • 2375
  • 0