Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Un episcop de 90 de ani și 26 de preoți protestează împotriva demolării crucilor

 
Un episcop de 90 de ani și 26 de preoți protestează împotriva demolării crucilor
  • 28 Iul 2015
  • 1690

de Joseph Juan

Mons. Vincent Zhu Weifang din Wenzhou, aproape de 90 de ani și 26 de preoți din dieceza sa, au manifestat în fața sediului guvernului orașului, cerând să se pună capăt programului de demolări de cruci existent în Zhejiang. Cu un an în urmă, Mons. Zhu a dat o scrisoare pastorală prin care și-a exprimat opoziția față de proiectul care a afectat deja peste 400 de edificii și cruci.

Cu părul alb strălucind în soare, bătrânul episcop împreună cu preoții săi au expus un banner cu inscripția: „Noi apărăm demnitatea credinței noastre; împotriva demolării crucilor”. Mai mulți preoți aveau afișe și pliante pe care scria: „Ne opunem cu fermitate distrugerii crucilor”.

Câțiva angajați ai guvernului s-au apropiat de ei și le-au cerut să se disperseze. Apoi a venit poliția, iar preoții, cu bannerele în mână, au mărșăluit de la sediul guvernului la biroul de petiții, unde au fost primiți de personal. De-a lungul drumului au fost priviți de trecători cu interes.

Aceasta este a patra oară când comunitatea din Wenzhou își exprimă în mod public nemulțumirea și este împotriva demolării crucilor. Prin scrisoarea sa pastorală intitulată „Nu vă temeți, ci să aveți credință”, Mons. Zhu îndemna guvernul să oprească campania de demolări. Preoții săi l-au urmat și în ziua următoare au publicat o declarație semnată. Apoi, dieceza și-a exprimat perplexitățile și opiniile cu privire la noile norme cu privire la construcția de edificii religioase din provincia Zhejiang, norme criticate și de câteva comunități protestante.

Știrea cu privire la acest eveniment s-a răspândit foarte rapid prin intermediul rețelelor de socializare. Unii catolici au ajuns imediat la biroul guvernului pentru a-i susține pe protestatari. Unul dintre ei a spus: „Mulți credincioși speră să se alăture la această manifestație. Păstrarea crucilor este responsabilitatea noastră”.

Preoții le-au cerut credincioșilor să se roage pentru protejarea credinței catolice, a bisericilor și a crucilor.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:www.asianews.it

Știri din aceeași categorie