Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Creștini arși de vii în Pakistan

 
Creștini arși de vii în Pakistan
  • 10 Noi 2014
  • 2975
Cardinalul Jean-Louis Tauran, președintele Consiliului Pontifical pentru Dialog Interreligios a denunțat asasinarea unui tânăr cuplu de soți din Pakistan, care fusese acuzat de blasfemie. Cei doi erau părinți a patru copilași.

Într-un interviu acordat Postului RadioVatican, cardinalul a spus că a fost șocat de astfel de "acte barbare".

Potrivit avocatului soților creștini, tânărul Shahzad și soția lui, Shama Masiha, au fost loviți de o mulțime furioasă de musulmani, marți, 4 noiembrie, și arși de vii. Poliția raportează în schimb că cei doi soți au fost uciși în bătaie, abia apoi corpurile fiindu-se arse.

"Desigur, se rămâne fără cuvinte în fața unor astfel de acte barbare", a spus cardinalul. "Și, faptul că se invocă religia, în mod special [în comiterea unor astfel de acte] este și mai rău. O religie nu poate justifica astfel de crime. Există o lege asupra blasfemiei și acest lucru reprezintă o problemă".

Cardinalul a amintit că s-au înregistrat circa 60 de execuții de când a fost adoptată legea blasfemiei, făcând apel la o imediata intervenție internațională, spunând că este necesar un minimum de umanitate și solidaritate, dar și de dialog. Printre creștinii aflați în prezent "în brațele morții" în Pakistan se numără și Asia Bibi.

"Dat fiind că intervenția în afacerile interne ale Pakistanului nu este indicată, legislatorii trebuie să fie ajutați să înțeleagă că legile trebuie să respecte demnitatea persoanei umane", a spus cardinalul, subliniind că Biserica trebuie să denunțe public astfel de acte violente, cu consistență și forță. Președintele Consiliului Pontifical pentru Dialog Interreligios a mai spus că astfel de acte îi transformă în victime chiar și pe musulmani, căci asemenea situații prezintă o imagine foarte negativă despre islam, specificând că este în interesul lor să denunțe cu vigoare astfel de fapte.

Cardinalul Tauran a subliniat de asemenea că solidaritatea este calea prin care poate fi continuată alimentarea speranței creștinilor care se confruntă cu asemenea amenințări și violențe zilnice. El a pus în lumină unele inițiative încurajatoare ale Bisericii din Orientul Mijlociu, subliniind necesitatea de a paria pe fraternitate, concept ce reprezintă totodată tema Zilei Mondiale a Păcii.
Sursa:ro.radiovaticana.va