Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc îl felicită pe PF Lucian la 25 de ani de episcopat

 
Papa Francisc îl felicită pe PF Lucian la 25 de ani de episcopat
  • 27 Mai 2015
  • 2338

Venerabilului Nostru Frate
Lucian Cardinal Mureșan
Arhiepiscop Major
al Arhidiecezei Mitropolitane Române de Făgăraș și Alba Iulia

Chiar dacă recent, Venerabile Frate al Nostru, ți-am adresat cu bucurie scrisoarea de felicitare cu ocazia celebrării a cincizeci de ani de când ai primit harul preoției, nu puteam să nu îți scriem acum pentru a doua oară, pentru ca nimic să nu lipsească, cu ocazia sărbătoririi a douăzeci și cinci de ani de la ziua hirotonirii tale episcopale, cu urările de bucurii îmbelșugate împreună cu laudele Noastre pentru ilustra ta slujire. Așa cum te-am felicitat pentru acel eveniment trecut, te felicităm și pentru acesta, fiindcă, precum te-ai oferit să îl slujești cu desăvârșire pe Cristos urmând calea preoției, tot așa, te-ai distins prin prudența episcopală pe care ai manifestat-o în activitățile de guvernare. În felul acesta, prin slujirea ta episcopală te-ai oferit pe tine „ca o jertfă vie, sfântă, bine plăcută lui Dumnezeu” (Rom. 12, 1), îndeplinind slujirea ta apostolică prin care credincioșii încredințați grijii tale să lucreze „în orice bunătate, dreptate și adevăr” (Ef. 5,9).

Prin urmare, lăudam cu înflăcărare opera Ta așa cum se cuvine, pentru că te-ai ostenit prin truda sufletului și a trupului ca oile lui Cristos să fie îmbogățite de daruri cerești, și ca ele să își îndrepte pașii pe calea Sa. Cu adevărat, prin intermediul slujirii tale înalte, ni s-a încredințat nouă că în ținutul tău credința creștină s-a întărit în sufletele oamenilor. Astfel că nu există niciun dubiu că, mulțumită ție, turma ta se va înflăcăra și mai mult în viitor de focul dragostei creștine, aflată în formă ascunsă în Euharistie, și va arde cu mai mare tărie de-a lungul timpurilor.

Pentru aceasta, sărbătorirea a douăzeci și cinci de ani de la ziua hirotonirii tale episcopale care se apropie, să strălucească pentru tine și pentru toți ai tăi cu trainică bucurie; tot astfel, Venerabile Frate al Nostru, te felicităm cu ardoare pentru că îți îndeplinești mereu cu sfințenie și cu râvnă slujirea ta, iar Isus Cristos, Împăratul tuturor Păstorilor, sa îți reverse haruri și mângâieri vrednice de aducere-aminte. Totodată, din bună-vrerea Noastră, îți împărtășim din inimă urările dumnezeiești și părintești ție, Venerabile Frate al Nostru, precum și clerului și poporului Arhidiecezei Mitropolitane Române de Făgăraș și Alba Iulia, împreună cu Binecuvântarea Apostolică, cerându-ți ție și lor să vă rugați pentru Noi, pentru ca slujind misiunea Sf. Petru, să paștem mieii lui Cristos cu toată grija și să predicăm Cuvântul Domnului cu fermitate și cu fidelitate.

Emis în cetatea Vaticanului, ziua XXIV a lunii Aprilie, anul MMXV, al treilea al Pontificatului nostru.

Francisc