Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Comunicat de presă: Episcopii catolici se reunesc la Satu Mare cu ocazia sesiunii de primăvară a Conferinţei episcopale

 
Comunicat de presă: Episcopii catolici se reunesc la Satu Mare cu ocazia sesiunii de primăvară a Conferinţei episcopale
  • 06 Mai 2015
  • 3485

Sesiunea de primăvară din acest an a Conferinţei Episcopilor Catolici din România (CER) se va deschide miercuri, 6 mai 2015, cu un moment de rugăciune şi Sfânta Liturghie celebrată de toţi episcopii în Catedrala romano-catolică Înălţarea Domnului din Satu Mare, lucrările fiind găzduite de Episcopia Romano-Catolică de Satu Mare.


În timpul celor trei zile ale întâlnirii, episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România, în cadrul sesiunilor de lucru, vor aborda diferite teme din viaţa Bisericii şi vor discuta despre iniţiative şi probleme pastorale şi sociale, precum şi despre evenimente mai importante: celebrări în cadrul Anului dedicat Vieţii Consacrate (2014-2015), învăţământul catolic din România, Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic (Cluj, 22-26 iunie 2015), rapoarte ale diferitelor instituţii afiliate CER – Signis România, Confederaţia Caritas România, Asociaţia Canoniştilor din România (ASCAR).


După încheierea sesiunilor de lucrări, episcopii vor participa sâmbătă, 9 mai 2015, alături de pelerini din întreaga ţară la pelerinajul anual la „Cimitirul săracilor” de la Sighet. La închisoarea din Sighet şi-au dat viaţa pentru credinţă Episcopul romano-catolic Anton Durcovici, beatificat de Papa Francisc la 17 mai 2014, şi episcopii greco-catolici Valeriu Traian Frenţiu - de Oradea, Ioan Suciu - de Alba Iulia şi Făgăraş, Tit Liviu Chinezu, a căror Cauză de beatificare este în curs la Vatican. Pelerinajul va începe cu o procesiune de la Muzeul Memorial Sighet (ora 9.00) înspre „Cimitirul Săracilor” şi va continua cu celebrarea Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii în incinta cimitirului (ora 10.30).


Conferinţa Episcopilor din România îi reuneşte pe toţi episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România şi exprimă unitatea Bisericii locale şi uniunea intimă cu urmaşul lui Petru, Sfântul Părinte. Episcopii catolici din România se întrunesc de două ori pe an în sesiune ordinară, primăvara şi toamna.


Secretar general
Pr. Eduard-Mihai Coşa