Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Novena pregătitoare pentru sărbătoarea Îndurării Divine (Ziua IX)

 
Novena pregătitoare pentru sărbătoarea Îndurării Divine (Ziua IX)
  • 11 Apr 2015
  • 2041

Isus i-a poruncit sorei Faustina să scrie novena şi să o recite înainte de sărbătoarea Îndurării, începând cu Vinerea Mare (după calendarul romano-catolic): Doresc ca în timpul acestor nouă zile, să aduci sufletele la izvorul milostivirii Mele, pentru ca ele să ia putere şi prospeţime, precum şi toate harurile de care au nevoie în greutăţile vieţii şi mai ales în ceasul morţii. În fiecare zi vei aduce până la inima Mea un grup diferit de suflete şi le vei cufunda în oceanul milostivirii Mele. Iar Eu voi face să intre toate aceste suflete în lăcaşul Tatălui Meu. Vei face acest lucru în viaţa aceasta şi în cealaltă. Nu voi refuza nimic sufletelor pe care le vei aduce la izvorul milostivirii Mele. Şi în fiecare zi, prin pătimirea Mea dureroasă, vei cere de la Tatăl Meu haruri pentru aceste suflete.

Ziua I

Ziua II

Ziua III

Ziua IV

Ziua V

Ziua VI

Ziua VII

Ziua VIII

 

Ziua a IX-a

Astăzi, adu-Mi sufletele reci, şi cufundă-le în abisul milostivirii Mele. Acestea sunt sufletele care rănesc cel mai dureros inima Mea. Sufletul indiferent mi-a inspirat cea mai mare aversiune în Grădina Măslinilor. Din cauza lor am spus Eu: Tată, îndepărtează de la Mine această cupă, dacă asta este voia Ta. Pentru ele ultimul colac de salvare este să recurgă la milostivirea Mea.

Isuse preaîndurător, care eşti însăşi mila, fă să intre în lăcaşul Inimii Tale preaîndurătoare sufletele reci, ca în acest foc al purei Tale iubiri, să se încălzească aceste suflete îngheţate care seamănă cu nişte cadavre şi Te umplu de un asemenea dezgust. O, preaîndurătorule Isuse, foloseşte-Te de atotputernicia milostivirii Tale, atrage-le în rugul iubirii Tale şi dă-le iubirea lui Dumnezeu, căci Tu poţi totul.

Focul şi gheaţa nu pot fi amestecate,
Căci, ori focul se va stinge, ori gheaţa se va topi,
Dar milostivirea Ta, o, Dumnezeul meu,
Poate ajuta nimicnicii încă şi mai mari.

Părinte Veşnic, aruncă o privire milostivă asupra sufletelor reci, care totuşi sunt închise în Inima preaîndurătoare a lui Isus. Părinte al milostivirii, Te implor pentru amărăciunea pătimirii Fiului Tău şi pentru agonia Sa de trei ore de pe cruce, îngăduie ca şi ele să celebreze abisul milostivirii Tale.