Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Novena pregătitoare pentru sărbătoarea Îndurării Divine (Ziua I)

 
Novena pregătitoare pentru sărbătoarea Îndurării Divine (Ziua I)
  • 03 Apr 2015
  • 3883

A doua duminică după Paști (după calendarul romano-catolic) este Sărbătoarea Îndurării. Sfântul Ioan Paul al II-lea a instituit această sărbătoare în anul 2000, în ziua canonizării Sfintei Faustina (1905-1938), căreia Mântuitorul Isus i-a spus: "Sărbătoarea Îndurării vine din inima mea, doresc ca aceasta să fie în mod solemn sărbătorită în prima duminică după Paști."

Prin Sfânta Faustina, Domnul nostru Isus Cristos a transmis un mesaj lumii întregi. Prin acest mesaj apare o nouă lumină pe bolta Bisericii. Această lumină este cea a Milostivirii, esenţa căreia a fost sintetizată cel mai bine de către Sfântul Ioan Paul al II-lea: „Îndurarea lui Dumnezeu este mai puternică decât pacatele oamenilor”. (Dives in misericordia 20).


Novena la Îndurarea lui Dumnezeu i-a fost relevată de Isus sfintei Faustina Kowalska căreia i-a spus că va dărui orice fel de har celui care o recită, cu conditia să fie spovedit si să pună în practică cerintele cultului Îndurării Divine: încrederea în Dumnezeu şi fapte de caritate faţă de aproapele.

Isus i-a poruncit sorei Faustina să scrie novena şi să o recite înainte de sărbătoarea Îndurării, începând cu Vinerea Mare (după calendarul romano-catolic): Doresc ca în timpul acestor nouă zile, să aduci sufletele la izvorul milostivirii Mele, pentru ca ele să ia putere şi prospeţime, precum şi toate harurile de care au nevoie în greutăţile vieţii şi mai ales în ceasul morţii. În fiecare zi vei aduce până la inima Mea un grup diferit de suflete şi le vei cufunda în oceanul milostivirii Mele. Iar Eu voi face să intre toate aceste suflete în lăcaşul Tatălui Meu. Vei face acest lucru în viaţa aceasta şi în cealaltă. Nu voi refuza nimic sufletelor pe care le vei aduce la izvorul milostivirii Mele. Şi în fiecare zi, prin pătimirea Mea dureroasă, vei cere de la Tatăl Meu haruri pentru aceste suflete.

Novena începe astăzi, vineri, 3 aprilie 2015.

În fiecare zi, timp de nouă zile, site-ul e-communio.ro va publica rugăciunea corespunzătoare.


Ziua întâi:


Astăzi, adu-Mi întreaga omenire, şi în special pe toţi păcătoşii, şi cufund-o în oceanul milostivirii Mele. Mă vei mângâia astfel în amara întristare [în] care mă adânceşte pierderea sufletelor.

Preamilostive Isuse, a Cărui trăsătură este să ai milă de noi şi să ne ierţi, nu privi la păcatele noastre, ci la încrederea pe care o avem în nesfârşita Ta bunătate, primeşte-ne în lăcaşul Inimii Tale îndurătoare şi nu ne lăsa să plecăm de acolo în veci. Te implorăm pentru iubirea care Te uneşte cu Tatăl şi cu Duhul Sfânt.

O, atotputernicie a milostivirii lui Dumnezeu,
Mântuire pentru omul păcătos,
Tu eşti milostivire şi ocean de îndurare,
Tu vii în ajutorul celui care Ţi se roagă cu umilinţă.

Părinte veşnic, aruncă o privire milostivă asupra întregii omeniri închise în Inima îndurătoare a lui Isus – şi în special asupra sărmanilor păcătoşi – şi pentru pătimirea Sa dureroasă, arată-ne milostivirea Ta, ca să preamărim atotputernicia milostivirii Tale în vecii vecilor. Amin!