Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Reculegere la Seminarul Teologic din Blaj

 
Reculegere la Seminarul Teologic din Blaj
  • 16 Mar 2015
  • 2972

În zilele de 12-14 martie a.c. la Seminarul Major Arhiepiscopal din Blaj s-a organizat o perioadă de reculegere sufletească ocazionată de timpul forte al Postului Mare şi ca pregătire pentru Sărbătoarea Învierii Domnului. Tema meditaţiilor a fost: „Cu Hristos pe drumul către Patimă şi Înviere”, meditaţiile fiind susţinute de Pr. Dr. Ioan Cristian Rus, paroh la Parohia Blaj II Capela Arhiereilor.

Exercițiile spirituale au început joi după masa cu meditaţia: „Întâlnirea dintre strălucirea Schimbării la Faţă de pe Muntele Taborului şi drama de pe Muntele Clavarului”, având la bază textul biblic  din Marcu 9, 2-13. Următoarele teme susținute de părintele predicator au avut ca motto: „Apostolii nu au înţeles pe de-a-ntregul de la început misiunea şi taina lui Hristos” (Mc. 9, 30-50); „Bucuria Întrării în Ierusalim şi inconstanţa lumii” (Mc. 11, 1-11) și „Realitatea şi simbolismul Cinei celei de Taină” (Mc 14, 12-31). Reflecţiile părintelui Cristian s-au menţinut strâns pe textul biblic, cu aplicări practice la viaţa slujitorului lui Hristos din zilele noastre. Pe de o parte, cei care îl urmează pe Hristos, atât studenţii teologi, cât şi fiecare dintre creştini, nu înţeleg întotdeauna de la început marea misiune la care sunt chemaţi, dar important este ca, pas cu pas, fiecare să înţeleagă tot mai mult valoarea drumului pe care se află şi că drumul lui trebuie să ducă spre Dumnezeu. Pe de altă parte, ceea ce am reuşit să învăţăm acum din viaţa Mântuitorului este că în experienţa noastră de slujitori ai lui Hristos vom avea întotdeauna momente de suferinţă grea, asemenea lui Hristos pe Muntele Golgotei, în trădarea lui Iuda, în lepădarea lui Petru, în Patima Sa, dar şi momente de bucurie înălţătoare, aşa cum au avut apostolii pe Muntele Taborului şi Hristos la Intrarea în Ierusalim, bucuria tuturor după Învierea Domnului.

Student Adrian POPA