Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Tot mai mulți tineri nu reuşesc să-şi întemeieze o familie

 
Tot mai mulți tineri nu reuşesc să-şi întemeieze o familie
  • 07 Ian 2015
  • 2227

Tot mai mulți tineri români nu reuşesc să-şi întemeieze o familie pentru a se muta la casa lor, fie că este vorba de chirie, fie de o locuință cumpărată prin credit.

Numărul tinerilor români cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani care locuiesc cu părinții a crescut din 2008 până în 2012, arată cifrele oficiale publicate într-un raport al Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

Pe categoria de vârstă 18-24 de ani, procentul tinerilor care locuiesc în aceeași casă sau apartament cu părinții a avansat de la 85,4%, în anul 2008, la 86%, în 2010, pentru a ajunge până la 87,8%, în anul 2012. Altfel spus, aproape nouă din zece tineri români cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani locuiesc cu părinții.

Creșterea a fost cu mult mai accentuată în cazul categoriei de vârstă 25-34 de ani. Dacă în 2008 37,4% dintre pesoanele din această categorie de vârstă împărțeau aceeași locuință cu părinții lor, în 2010 ponderea ajunsese la 40,9%. O creștere și mai accentuată a avut loc în cei doi ani care au urmat, astfel încât, în 2012, procentul crescuse până la 44,4%, conform cifrelor centralizate de Eurostat.

De altfel, acest trend de creștere a ponderii tinerilor care locuiesc cu părinții a fost observat la nivelul întregii Uniuni Europene. La nivelul UE, procentul tinerilor adulți (persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani) care locuiesc cu părinii a crescut ușor, între anii 2005-2012, de la 47,2% la 48,2%.

„Trecerea de la copilărie la maturitate este însoțită de multe alegeri în viață, precum părăsirea casei părintești. Decizia de a locui pe cont propriu poate fi influențată de câțiva factori. Dificultățile în asigurarea un loc de muncă permanent full-time sau lipsa unui venit suficient, precum și problemele de familie îi pot determina pe tinerii adulți de a continua să locuiască împreună cu părinții”, comentează autorii raportului citat.Sursa:m.money.ro