Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

BLAJ: Reuniunea Comisiei Sinodale Pentru Redactarea Dreptului Particular

 
BLAJ: Reuniunea Comisiei Sinodale Pentru Redactarea Dreptului Particular
  • 04 Dec 2014
  • 2644
În zilele de 2 și 3 decembrie 2014, la sediul Curiei Arhiepiscopale Majore din Blaj, a vut loc întrunirea CSRDP în vederea continuării elaborării normelor de drept particular prevăzute de canoanele CCEO.

La întrunire au fost prezenţi: PS. Alexandru Mesian, Președintele Comisiei pentru Redactarea Dreptului Particular; PS. Claudiu POP, Episcop al Curiei Arhiepiscopale Majore, Pr. Alexandru Ploştinaru, secretarul comisiei, Pr. William A. Bleiziffer, vicar judecătoresc al arhieparihiei de Făgăraș şi Alba-Iulia; Pr. Augustin Butica, cancelar al eparhiei de Maramureș; Pr. Ioan A. Pop, reprezentant al Consililui Pontifical pentru Texetele Legislative din Vatican, Pr. Ioan Balea și Pr. István Kozsán.

Lucrările au început prin cuvântul de salut adresat de PS. Alexandru Mesian, Președintele comisiei, apoi s-au dezbătut subiectele de pe ordine de zi,  după cum urmează:

1.    Modificarea normelor de drept particular deja efectuate de comisie, după primirea observațiilor trimise de către Sinodul Episcopilor BRU, în urma analizării respectivelor norme.
2.    Adoptarea de noi propuneri de drept particular pentru Sinodul Episcopilor începând cu Titlurile I, II, III, IV și XV.

Astfel, are loc încheierea celei de a doua sesiuni de lucru și ultima din acest an, următoarea întâlnire a CSDRP fiind programată în primăvara anaului 2015.

Pr. Alexandru Ploștinaru
Secretar al CSRDP