Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Ultimatumul guvernului britanic școlilor confesionale: „Predați ideologia genurilor sau vă închidem”

 
Ultimatumul guvernului britanic școlilor confesionale: „Predați ideologia genurilor sau vă închidem”
  • 09 Noi 2014
  • 9321
Ministrul Educației din Anglia, doamna Nicky Morgan, a anunțat sâmbătă, 1 noiembrie, că în școlile confesionale ar trebui să se predea teoria de gen, inclusiv cele referitoare la „drepturile persoanelor homosexuale și la respectul datorat căsătoriilor între persoanele de același sex”. De asemenea, a anunțat că va trimite în școlile religioase inspecții neanunțate, iar dacă se va constata că se vor preda doctrine religioase contrare „matrimoniului” homosexual sau critici la adresa actelor homosexuale, acele școli vor fi închise. Până în acest moment, ministerul a trimis deja două inspecții în școli evreiești și le-a acordat cartonașul galben, care le degradează la nivelul „școlilor aflate sub supraveghere”, un pas înaintea cartonașului roșu, care înseamnă închiderea.

Povestea, merită patru observații, instructive pentru noi.

Prima: Anglia și Franța sunt țări-ghid în afirmarea „noilor drepturi”, iar ceea ce este experimentat de ele, mai devreme sau mai târziu, va ajunge și la noi. Există deja semne în acest sens. Spre exemplu, zilele trecute, în Italia, multe ziare au raportat cazul unui profesor de religie din Moncalieri, în apropiere de Torino, care a fost denunțat la directorul școlii și la Curia diecezană, deoarece a predat la ora de religie ceea ce afirmă Magisteriul Bisericii Catolice despre homosexuali: „respect, milă și sensibilitate” incluse, dar cu judecata propusă de Catehism asupra caracterului „dezordonat” al tendinței și al actelor homosexuale și asupra inadmisibilității legilor care introduc în ordinament „căsătoria” și adopțiile de către cuplurile de același sex. Cu metoda britanică nu ar putea preda învățătura catolică nici măcar într-o școală catolică.

A doua observație: Doamna ministru Morgan, nu doar că face parte din Partidul Conservator, dar în 2013 a votat împotriva legii care schimba numele „unirilor civile” din Anglia în „căsătorii”, care erau întru totul egale matrimoniului, în afara denumirii. Acum s-a pocăit.

A treia observație: Întreaga problemă a început cu o campanie a presei și cu inspecții ale autorităților școlare în Birmingham, în școli islamice fundamentaliste, recunoscute legal în numele rapidului multiculturalism britanic din urmă cu câțiva ani. În aceste școli au fost descoperiți și fotografiați elevi în ținută de luptă, care scandau sloganuri în favoarea Califatului. Consecința: scandal național și promisiuni din partea guvernului că va face ceva pentru monitorizarea școlilor religioase extremiste. Apoi, s-a decis trimiterea inspecției în școlile evreiești pentru a se verifica dacă se predă ideologia de gen și „matrimoniul” homosexual. Acest punct este important. Cu siguranță există școli islamice transformate în centre de îndoctrinare jihadistă. Dar, înainte de a se cere legi speciale trebuie să se acorde atenție dictaturii relativismului: uneori este inspirată de școlile islamice ca să propună măsuri împotriva școlilor religioase în general, care apoi nu lovesc în cei care predică jihadul, ci în cei care critică „matrimoniul homosexual”.

A patra observație: împotriva acestei decizii a doamnei Ministru au reacționat unii colegi de partid, lumea evreiască, geloasă de autonomia școlilor sale, și anumite grupuri de protestanți conservatori. Deocamdată, tăcere din partea confesiunilor religioase majoritare, anglicani și catolici. Dacă însă cred că, păstrând un profil scăzut, și crezând că școlile lor nu vor fi afectate, înseamnă că nu au învățat nimic din evenimentele similare, care au avut loc deja în Anglia și în restul Europei.

Traducere: Liviu Ursu


Sursa:www.lanuovabq.it