Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

A fost publicat un ”Enchiridion” cu documentele Bisericii despre familie și viață

 
A fost publicat un ”Enchiridion” cu documentele Bisericii despre familie și viață
  • 08 Oct 2014
  • 1652
În contextul actualei adunări extraordinare a Sinodului Episcopilor despre familie și evanghelizare (5-19 octombrie 2014), Consiliul Pontifical al Familiei a publicat un ”Enchiridion despre familie și viață. Documente magistrale și pastorale de la Conciliul din Florența (1439) la Papa Francisc”. Volumul, îngrijit de Gianfranco Grieco și Maria Milvia Morciano, a văzut lumina tiparului la Editura Librăriei Vaticane (LEV), are 3546 de pagini și costă 69 de euro.

Publicația va fi înmânată Părinților Sinodali și cuprinde enciclice, scrisori, discursuri, constituții apostolice, documente ”motu proprio”, omilii și radio-mesaje.

Gama vastă de texte – afirmă în Introducere arhiepiscopul Vincenzo Paglia, președintele Consiliului Pontifical al Familiei – ”arată continuitatea unei tradiții care, pornind de la revelația biblică, se dezvoltă în mod original și profund de a lungul istoriei umane, la confluența dintre epoci și culturi, experiențe bisericești, răspunsuri pastorale și reflecții teologice”.Sursa:ro.radiovaticana.va