Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Bonus de 2000 de euro pentru al treilea copil botezat

 
Bonus de 2000 de euro pentru al treilea copil botezat
  • 18 Aug 2015
  • 4232

Interviu cu parohul care din 2011 susține cuplurile italiene căsătorite în biserică ce se află pe teritoriul parohiei lui.

Două mii de euro familiilor pentru fiecare născut începând cu al treilea. Această inițiativă aparține unui  preot tânăr, pr. Stefano Bimbi, paroh în Staggia, un sat mic din provincia Siena. O consecință a problemele financiare cu care se confruntă familiile este scăderea nașterilor, iar pentru a stopa această tendință sau cel puțin pentru a încuraja părinții să aducă pe lume și alți copii, parohia a decis să dăruiască câte un cec de două mii de euro fiecărei familii cu cel puțin trei copii. Nu e puțin având în vedere vremurile de astăzi. Printre cerințele pentru a primi banii figurează să fie cetățeni italiani, să fie căsătoriți în biserică și să aibă rezidența în acest mic sat. Cecul este înmânat părinților în ziua botezului și, deci, pe lângă cele străine, sunt automat excluse și familiile ce aparțin altor confesiuni, religii. Veniturile, în ciuda bunăvoinței enoriașilor, nu sunt înfloritoare și în așteptarea unor timpuri mai bune parohul, părintele Stefano Bimbi, care a avut ideea  bonusului bebe, e nevoit să restrângă cercul celor pe care îi poate ajuta. „Dacă posibilitățile economice ne vor permite, în viitor vom extinde ajutorul și la familiile străine. Îmi doresc acest lucru din suflet. Pentru moment ajutăm pe italieni, nu ne permitem mai mult”, explică preotul. „Am decis – continuă părintele Stefano - să ajutăm familiile numeroase  cu o contribuție. Parohia noastră vrea să ofere un ajutor concret în aceste timpuri de criză celor care au curajul să accepte darul de a avea un fiu. Dispunem, din nefericire, de puține resurse. Bilanțul nu e încurajator: Consiliul pentru Afaceri Economice a decis în unanimitate ca această contribuție să se dea până la epuizarea fondurilor”.

În cuvintele părintelui Stefano  se observă preocuparea pentru găsirea unei soluții. Parohul e un om întreprinzător și se descurcă bine și cu tehnologia. Știrea cu bonus bebe a pus-o și pe Facebook și astfel multă lume știe de acestă contribuție extraordinară pentru familiile care se măresc.

Interviu cu parohul: „Copiii sunt viitorul Italiei”

Îl caută ziare și televiziuni din toată Italia. Știrea despre parohul care dăruiește un cec de două mii de euro familiilor italiene catolice care au al treilea fiu, nu a trecut neobservată. Părintele Stefano Bimbi, un destin înscris în nume, inventatorul ”bonusului bebe” în cheie parohială, a devenit un caz național și micul său sat, Staggia și-a câștigat o neașteptată celebritate.

Cum și când v-a venit în minte ideea de a oferi o contribuție familiilor care aduc pe lume al treilea copil?

S-a întâmplat în urmă cu câțiva ani. În parohia noastră am creat un CAV, adică un Centru de Ajutor pentru Viață destinat mamelor ce se află în dificultate financiară. Ne-am dat seama că sărăcia era un fenomen în creștere chiar și în mica noastră realitate. Ideea de a dărui un ajutor familiilor cu mai mulți copii s-a născut în aceste circumstanțe.

Cum găsiți banii pentru bonus?

Providența, cea de care vorbește Manzoni în Promessi Sposi , există, este ceva concret. Are aspectul persoanelor, nu neapărat bogate, care dăruiesc bani parohiei noastre. Între acestea sunt și pensionari care nu duc cu siguranță o viață de lux, și deci sunt și mai de apreciat.

Pentru a obține bonusul sunt cerințe foarte precise: cetățenia italiană, să fie catolici și rezidenți în sat. Și familiile străine?

Pentru ei avem Caritas, pentru bonusul bebe am plecat de la italieni, ni se pare corect așa, dar dacă vor fi fonduri suficiente vom extinde contribuția și la familiile străine.

Câte familii au beneficiat până acum de cec?

Am ajuns la patru. Multe familii, din cauza crizei, se opresc la al doilea copil. Obiectivul acestei inițiative este încurajarea nașterilor și, în consecință, însănătoșirea economiei. Dacă nu se nasc copii nu există viitor, o zic și economiștii.

Curia cum vede această găselniță?

Bine, în rest nu poate să fie altfel. Știți ce le zic? Îmi doresc ca toate parohiile să urmeze exemplul nostru. Cine decide să sfideze criza și să aducă pe lume alți copii trebuie să fie încurajat. Noi încercăm să ajutăm aici unde ne aflăm.

Cum vă afecteză această notorietate?

O trăiesc liniștit, convins fiind că va răspândi ideea că copiii sunt un dar de la Dumnezeu și că cine îi aduce pe lume trebuie să primească un ajutor. Sunt timpuri grele, nu se găsește de lucru, se închid multe companii și din ce în ce mai multe familii se află în dificultate. Familiile cu doi, trei, patru copii: să fie ajutate în toate modurile.

Traducere: AMR

                                              Sursa:bastabugie.it