Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Să privim lumea prin ochii copiilor! Prima ediție a Zilei Mondiale a Copiilor

 
Să privim lumea prin ochii copiilor! Prima ediție a Zilei Mondiale a Copiilor
  • 25 Mai 2024
  • 314

La Roma, pe 25 și 26 mai, va avea loc Ziua Mondială a Copiilor, cu participarea papei Francisc. Va fi un mare eveniment internațional care reunește copii din întreaga lume.

Sâmbătă, 25 mai, la Stadionul Olimpic din Roma, va avea loc o procesiune a copiilor, în costume tradiționale, participanții reprezentând 101 națiuni. În după-amiaza aceleiași zile, papa Francisc  va răspunde la întrebările unor reprezentanți din rândul copiilor.  

Duminică, în Piața Sfântul Petru, va avea loc Sfânta Liturghie prezidată de Suveranul Pontif și, în încheiere, cunoscutul actor italian Roberto Begnini, deținător al premiului "Oscar" pentru filmul "La vita è bella", va susține un monolog.

Va fi o mare adunare eclezială ai cărei protagoniști sunt cei mici, evenimentul dorind să reînvie în fiecare speranța în viitor pentru Biserică și pentru societatea umană. Astfel a subliniat valoarea Zilei Mondiale a Copiilor cardinalul José Tolentino de Mendonça, prefectul Departamentului pentru Cultură și Educație, citat de l'Osservatore Romano

Cardinalul a reamintit totodată că valorile libertății, respectului reciproc și solidarității pot fi transmise și trăite de la o vârstă fragedă. În acest sens, Ziua Mondială a Copiilor vrea să ofere un semn de comuniune și o "profeție" de unitate și pace.

Inițiative în diferitele Biserici locale

Prefectul Departamentului pentru Cultură și Educație a explicat că multe grupuri, asociații și persoane se vor reuni la Roma în cele două zile – 25 și 26 mai – dar evenimentul va cuprinde și inițiative la nivel diecezan, lăsând libertate creativității diferitelor Biserici locale. Intenția este de a implica întreaga comunitate eclezială, astfel încât întâlnirea să fie o invitație pentru toți de a deveni asemenea unor copii pentru a înțelege noutatea stârnită de Spiritul Sfânt.

În continuarea prezentării evenimentului, părintele Enzo Fortunato, coordonatorul Zilei Mondiale a Copiilor, a subliniat "anvergura mondială" a inițiativei, pe care a comparat-o cu un "cânt de speranță" și un "semnal pentru cei războinici".

Vrem să privim lumea prin ochii copiilor, care sunt speranța popoarelor, viitorul lor – a spus prelatul, evidențiind că simplitatea inimii copiilor  "este un dar de la Dumnezeu și, pentru cei care știu să o primească, o posibilitate a păcii". Este, în esență, un răspuns la situația tristă a atâtor copii care sunt instrumentalizați, răniți, făcuți să sufere, fără hrană și apă, îndoctrinați în spiritul violenței, cărora nu li se dă pâine, ci o armă, nu cuvântul iubirii, ci al urii.

Papa, la Stadionul Olimpic

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 25 mai, papa Francisc va merge la Stadionul Olimpic. După momentul de întâmpinare, pontiful va răspunde la întrebările reprezentanților copiilor din întreaga lume. Apoi, va avea loc un meci de fotbal de cinci minute între copii și câțiva fotbaliști de renume internațional, printre ei aflându-se și portarul Gianluigi Buffon. Însuși Suveranul Pontif va da startul meciului. Va urma un spectacol ținut de "Cirque du soleil". Evenimentul va fi transmis în întreaga lume.

Duminică, Sfânta Liturghie în Piața Sfântul Petru

Duminică, 26 mai, în Piața Sfântul Petru, va fi celebrată Sfânta Liturghie, prezidată de pontif. Celebrarea euharistică va fi precedată de  procesiune a numeroși copii îmbrăcați în haine tradiționale și, după recitarea rugăciunii antifonului marian ”Îngerul Domnului”, actorul Roberto Benigni va susține un monolog care va încheia prima ediție a Zilei Mondiale a Copiilor de la Roma, din zilele de 25 și 26 mai.Sursa:vaticannews.va.ro