Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cincizeci de ani de la „Pacem in Terris”

 
Cincizeci de ani de la „Pacem in Terris”
  • 11 Apr 2013
  • 2319

Cincizeci de ani de la „Pacem in Terris”, prima Enciclică care se adresează şi celor care nu sunt creştini. Intervenţia Cardinalului Turkson

 

Cu ocazia aniversării a cincizeci de ani de la Enciclica „Pacem in Terris”, Cardinalul Peter Turkson, preşedintele Cosiliului Pontifical pentru Justiţie şi Pace, a ţinut o prelegere la congresul „Peacebuilding 2013: cinzeci de ani de la Pacem in Terris” în desfăşurare la Catholic University of America din Washington, Statele Unite.

În interevenţia sa, Cardinalul Turkson a subliniat legătura providenţială dintre mesajul intrinsec al Enciclicii şi învăţătura Papei Francisc în problema sărăciei; implicarea Sfântului Scaun împotriva cursei  înarmării şi în promovarea păcii; actualitatea cuvintelor spuse de Papa Ioan al XXIII-lea în deschiderea Conciliului Vatican al II-lea: „cauza conflictelor se găseşte în refuzul lui Cristos, în pericolul ce reiese dintr-o încredere excesivă în progresul tehnologic şi într-o filozofie a bunăstării bazată pe consumism”; importanţa educaţiei în ajutorarea celor nevoiaşi; importanţa Compendiumului Doctrina Socială a Bisericii pentra o înţelegere profundă a sensului Enciclicii „Pacem in Terris”; a amintit rugăciunea Sf. Francisc: „Fă din mine un instrument al păcii” pentru a ilustra cum întreg corpul ecleziastic se oferă să devină un mijloc pentru construirea păcii în lume;

Papa Francisc - a menţionat Cardinalul Turkson- a pomenit cele trei caracteristici ale „Săracului din Assisi”: iubirea pentru săraci, lupta pentru pace (având ca şi fundament adevărul) şi îngrijirea creaţiei – ca şi stâlpi pentru construirea păcii în lumea de astăzi. Dialogul interreligios şi dialogul cu cei care nu cred, este fundamental – a explicat – pentru construirea relaţiilor solide de prietenie între popoare.

Învierea lui Cristos, a concluzionat Cardinalul Turkson, milostenia şi iubirea lui Isus au puterea să transforme vieţile oamenilor şi să facă să înflorească pacea.



Sursa:news.va

Știri din aceeași categorie