Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

PS Claudiu: Sfânta Liturghie, invitație la bucurie

 
PS Claudiu: Sfânta Liturghie, invitație la bucurie
  • 31 Aug 2023
  • 513

Ce anume trezește în noi gândul la porunca Bisericii de a participa duminica și în sărbători la Sfânta Liturghie? O simțim doar ca o constrângere, îndeplinind-o poate doar dintr-un sens al datoriei? Pornind de la o rugăciune în care preotul, în Liturghia bizantină, îl roagă pe Cristos: „umple de bucurie și de veselie inimile noastre”, Preasfințitul Claudiu ne arată că sensul ultim al practicilor noastre religioase este bucuria și fericirea. Sfânta Liturghie este un ospăț la care vinul bucuriei este oferit din abundență, o aducere aminte continuă a bucuriei Împărăției Cerurilor, de aceea Episcopul ne îndeamnă să venim la biserică precum un om însetat la un izvor cu apă proaspătă, pentru a fi reînnoiți.

Vă invităm să urmăriți al unsprezecelea episod din seria „Să (re)descoperim Sfânta Liturghie”, pe care Biroul pentru Evanghelizare și Cateheză și Biroul pentru Comunicații Sociale al Eparhiei de Cluj-Gherla o propune în contextul Anului Pastoral în desfășurare, cu tema „Sfânta Liturghie – ospățul Familiei lui Dumnezeu”.Sursa:eparhiaclujgherla.ro