Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Cardinalul Angelo Amato s-a întâlnit cu jurnaliştii la Iaşi

 
FOTO:  Cardinalul Angelo Amato s-a întâlnit cu jurnaliştii la Iaşi
  • 17 Mai 2014
  • 1960
În ajunul pregătirilor pentru beatificarea episcopului Anton Durcovici, momente care înveşmântează Iaşiul cu cinste şi bucurie, cardinalul Angelo Amato, prefectul Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor, a avut o întâlnire cu jurnaliştii, în incinta Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi, vineri, 16 mai 2014, la ora 11.00.

Biserica locală este în sărbătoare. Începând de azi putem mijloci prin episcopul Anton Durcovici la Dumnezeu. În aceste clipe, când pregătirile pentru acest moment sunt din ce în ce mai încărcate, cardinalul Angelo Amato, cel care va prezida Liturghia de beatificare, a vorbit jurnaliştilor despre acest mare eveniment, pe care, în inimi, deja începem să îl trăim.

Cardinalul a început prin a mulţumi celor din presă pentru munca pe care o depun în informare şi pregătire a persoanelor. El continuă spunând:

"Beatificarea episcopului Anton este extrem de importantă pentru că este evenimentul cinstirii unui erou, nu numai din punct de vedere creştin, ci şi din punct de vedere uman, întrucât este un om al păcii, al concordiei şi al fraternităţii.

În faţa persecuţiei, în faţa mâniei şi a tuturor violenţelor, el s-a opus doar cu caritatea, cu iubirea sa şi cu iertarea. Şi astfel la Iaşi avem acest eveniment unic pentru că nu a mai fost niciodată aici o astfel de beatificare. Şi de acea este foarte important ca dumneavoastră să comunicaţi acest eveniment ca o veste bună în ciuda tuturor ştirilor rele care inundă media de astăzi. Acum vorbesc din punct de vedere creştin, martirul este mărturisitorul credinţei. Şi aici în România aţi suferit foarte mult persecuţia împotriva credinţei. Dar aţi avut şi mărturisitori ai credinţei. Pentru mine este a patra oară când vin în România, ultima dată anul trecut în Bucureşti, la beatificarea Monseniorului Vladimir Ghika. El este un mare erou al patriei dumneavoastră, care poate fi cinstit ca o figură de umanitate şi un model de trăire a credinţei. Aceşti fericiţi devin un angajament pentru creştinii de astăzi pentru a fi puternici şi curajoşi în mărturisirea credinţei lor, pentru că a apăra credinţa înseamnă a apăra adevărata umanitate a omului".

La finalul întâlnirii, părintele Cornel Cadar, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi, a mulţumit pentru prezenţă cardinalului Angelo Amato, episcopului Petru Gherghel, postulatorului cauzei de beatificare, părintelui Isidor Iacovici, precum şi tuturor jurnaliştilor prezenţi.

Întâlnirea s-a dovedit foarte benefică, întrucât beatificarea, pe care jurnaliştii sunt invitaţi să o vadă ca o veste bună, nu este doar un eveniment public, ci mai ales un eveniment care trebuie să provoace în inimi bucurie, pace, seninătate şi speranţă.
Sursa:www.ercis.ro

Știri din aceeași categorie