Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO/VIDEO: Pelerinajul Parohiei Greco-Catolice Române din Paris în Italia

 
FOTO/VIDEO: Pelerinajul Parohiei Greco-Catolice Române din Paris în Italia
  • 19 Noi 2022
  • 1075

În perioada 10-15 noiembrie, Parohia Greco-Catolică Română „Sfântul Gheorghe” din Paris a organizat un pelerinaj în Italia. 

Din dorința de a se apropia mai mult de Cristos, mergând pe urmele Sfinților care au trăit cel puțin ultima parte a vieții în Italia, în dimineața zilei de 15 noiembrie, 50 de credincioși greco-catolici români de la Paris, însoțiți de Pr. paroh Mihai Marina, au plecat de pe aeroportul Charles de Gaulle spre Veneția. Ajunși în orașul din lagună, pelerinii au vizitat Bazilica San Marco (cu moaștele Sfântului Marcu), Palatul Dogilor (exterior) și au făcut o scurtă plimbare cu ”vaporetto” pe Canal Grande. Seara au plecat spre Padova. 

Vineri, 11 noiembrie, au vizitat Bazilica Sfântului Anton împreună cu un frate franciscan român care i-au introdus în spiritualitatea franciscană și le-a reamintit principalele evenimente din viața Sfântului Anton, după care s-a celebrat Sfânta Liturghie într-una din capelele bazilicii. Dup aceea au vizitat biserica Santa Giustina în care se găsesc moaștele Sfântului Evanghelist Luca și Piața Prato della Valle. După masă pelerinii au avut timp pentru rugăciune personală la mormântul Sfântului Anton, iar apoi au plecat la Assisi. A doua zi a fost celebrată Sfânta Liturghie în Bazilica Sfântului Francisc, apoi au vizitat Chiesa Nuova, Catedrala San Rufino, Basilica Sfânta Chiara, Sfânta Maria Maggiore, unde se află moaștele Sfântului Carlo Acutis, și biserica San Damian.  În după-amiaza aceleiași zile părintele Mihai i-a condus pe pelerini la Cascia, unde se află mormântul Sfintei Rita. Au vizitat mănăstirea în care a trăit Sfânta minunilor imposibile și Bazilica dedicată Sfintei Rita unde s-au recules în rugăciune.

Duminică, 13 noimbrie, pelerinii au plecat spre Roma, Cetatea Eternă. Au participat la Sfânta Liturghie la Colegiul ”Pio Romeno”, după care au asistat în Piața Sfântul Petru din Vatican la rugăciunea ”Angelus”, la finalul căreia Sfântul Părinte Papa Francisc a salutat ”în mod particular Misiunea Greco-Catolică Română de la Paris.

Duminică după-amiază au vizitat Chiesa del Gesu, Piazza Venezia, Colloseo, San Pietro in Vincolli, Fontana di Trevi, Castel Sant Angelo. Luni dimineața a fost celebrată Sfânta Liturghie în Bazilica Sfântul Petru, liturghie la care, spre bucuria pelerinilor, a fost prezent Pr. Rector Gabriel Buboi, fost paroh al comunității de la Paris. După slujbă, s-a vizitat Bazilica Sfântul Petru, mormântul corifeului apostolilor, Piazza Navona, Pantheonul, mănăstrirea unde a trăit Sfinta Brigita, San Paolo Fuori le Mura, unde se află mormântul Sfântului Apostol Pavel. Marți, 15 noiembrie, ultima zi de pelerinaj, Sfânta Liturghie a fost celebrată în Bazilica Santa Maria Maggiore, unde pelerinii au avut bucuria de a-l întâlni pe Pr. Lucian Lechințan, călugăr iezuit, care a slujit ca diacon în parohia românească din capitala Franței. De acolo pelerinii au plecat pentru a se ruga în Bazilica San Giovanni in Lataerano, au urcat în rugăciune Scala Santa și s-au rugat în biserica Santa Croce in Gerusalemme. Seara târziu s-au întors cu avionul la Paris.

Scopul acestui pelerinaj în Italia al credincioșilor de la Paris a fost unul spiritual, de regăsire interioară și de o mai mare apropiere de Cristos, urmând exemplul sfinților la ale căror morminte s-au rugat.

 

ACC

FOTO: Vasile Rus