Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Pelerinajul Parohiei Greco-Catolice Române din Paris la Sanctuarul din Montligeon

 
Pelerinajul Parohiei Greco-Catolice Române din Paris la Sanctuarul din Montligeon
  • 22 Noi 2021
  • 1776

Sâmbătă 20 noiembrie 2021, Parohia Greco-Catolică Română „Sfântul Gheorghe” din Paris a organizat un pelerinaj la Sanctuarul Maicii Domnului din Montligeon, în nordul Franţei, la 40 km de oraşul Alençon (locul de naştere al Sfintei Tereza a Pruncului Isus).

Sanctuarul, al cărui specific este promovarea devoțiunii pentru sufletele din Purgator, aflat la marginea localității La Chapelle-Montligeon, impresionează pelerinii prin bazilica care domneşte maiestuoasă cu cele două turnuri neogotice ale sale, care parcă străpung cerul. Acest loc unde domneşte pacea, un loc special de rugăciune pentru cei răposaţi, a fost construit la ideea preotului Paul Buguet. Bazilica începută în 1896 a fost consacrată solemn la 28 august 1928, fiind pusă sub patronajul sfintei Fecioare Maria Eliberatoare. Dimensiunile sanctuarului sunt impresionante: 74 m lungime, 32 m lăţime şi două turnuri înalte de 60 m, pelerinii supranumind-o "catedrala din câmp".
 
În acest loc de pace, alături de pr. paroh Mihai Marina și de pr. Alin Cîndea, cei 58 de credincioși au trăit pelerinajul ca un timp de reculegere spirituală. Pe parcursul călătoriei de la Paris la Sanctuarul Maicii Domnului din Montligeon s-au rugat, au cântat și au ascultat meditațiile celor doi preoți. Ajunși la sanctuar, credincioșii s-au mărturisit, au participat la slujba parastasului, apoi la Sfânta Liturghie celebrată în Bazilică. După prânz, în biserica parohială din La Chapelle-Montligeon, locul în care în anul 1884 pr. Paul Buguet, ctitorul sanctuarului, a fondat Opera ”Ispăşitoare pentru Eliberarea Sufletelor Uitate din Purgator", preoții și credincioși s-au rugat ”Un ceas cu Isus”. 
 
Înainte de plecare, în cadrul sanctuarului pelerinii au participat la Adorație Euharistică, după care s-au rugat în fața statuii Maicii Domnului din bazilică, o sculptată în marmură albă de Carrara, care cântăreşte 16 tone şi este semnată de sculptorul italian Adamo Tadolini. Sculptura o reprezintă pe Maica Domnului care ţine în braţe pruncul, iar în faţa Fecioarei sunt două femei. Femeia din partea stângă pare să fie un suflet din purgator care se roagă doar cu privirea aţintită spre Regina eliberatoare. Maria îi întinde mâna spre a o salva. Persoana din dreapta primeşte de la pruncul Isus coroana vieţii. E interesant că cele două persoane se aseamănă perfect. Probabil sculptorul a voit să reprezinte aceeaşi persoană în două momente diferite. 
 
Pe drumul de întoarcere, pelerinii s-au rugat Rozariul și Calea Crucii, mulțumindu-i Domnului pentru acest timp de de regăsire interioară în spirit de pocăință.
 
 
 
ACC