Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Vizita PS Cristian în comunitatea greco-catolică română din Belgia

 
FOTO: Vizita PS Cristian în comunitatea greco-catolică română din Belgia
  • 17 Oct 2022
  • 1414

În perioada 14-17 octombrie 2022, Episcopul Cristian Crișan, Vizitatorul Apostolic pentru credincioșii greco-catolici români din Europa occidentală, s-a aflat în mijlocul comunităților greco-catolice române din Regatul Belgiei.

Răspunzând invitației Pr. Filip Chereși, Preasfinția Sa Cristian a vizitat comunitatea românilor uniți din Bruxelles și Trognée. În cele trei zile, Preasfinția Sa a avut ocazia să-i întâlnească, să le vorbească și să-i întărească în credință pe membrii comunității și pe păstorul acesteia.

Vineri seara, la sediul parohiei din frumoasa capitală europeană, a avut loc o cateheză urmată de discuții plecând de la întrebările celor prezenți și un moment convivial apreciat de toți. Sâmbătă, la ora 18, în Biserica Regală Sfânta Maria din Bruxelles, în prezența Monseniorul Jean Kockerols, Episcop Auxiliar al Arhidiecezei de Malines-Bruxelles, a Excelenței Sale Andreea Păstîrnac, ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Regatul Belgiei, a Pr. Eric Vancraeynest, decan al vicariatului Bruxelles și a altor invitați a avut loc proiecția filmului Cardinalul realizat de Nicolae Mărgineanu, ocazie cu care Preasfinția Sa Cristian le-a vorbit celor prezenți despre moștenirea pe care Fericiții Episcopi martiri ne-au lăsat-o. La finalul serii, copiii din comunitate, asumându-și cuvintele Cardinalului Iuliu Hossu (”Lupta mea s-a sfârșit, a voatră continuă!”) au prezentat celor prezenți un frumos program artistic.

Duminică, 16 octombrie, Preasfinția Sa Crisitan a celebrat Sfânta Liturghie, avându-i alături la masa sfântului altar pe Pr. Filip Chereși, responsabilul comunității catolice române de la Bruxelles, Pr. Alin Cîndea, Viceparoh al Parohiei Greco-Catolice Române de la Paris, și pe Pr. Adrian Nistor, paroh al Parohiei Greco-Catolice din Axente Sever. În cuvântul său, Preasfințitul Părinte a transmis salutul și binecuvântarea Preafericii Sale Cardinal Lucian, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma Greco-Catolice, invitându-i pe credincioșii comunității să rămână fideli Bisericii care este alături de ei și dorește să-i însoțească peste tot unde au ales sau au fost nevoiți să trăiască.

În seara aceleiași zile, cu acordul Monseniorului Jean-Pierre Delville, episcop de Liège, Preasfinția Sa Cristian i-a vizitat pe credincioșii greco-catolici de la Trognée, împreună cu care s-a rugat Paraclisul Maicii Domnului.

ACC